Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 04. 11. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Mario Vargas Llosa: A diszkrét hős - dr.Téglás Péter könyvajánlója.  Két diszkrét - vagy szerény? - hősről szól Mario Vargas Llosa új regénye: az egyik, Felícito Yanaqué egy szegénysorból jött szállítási vállalkozó, aki nem hagyja, hogy megzsarolják, és védelmi pénzt kelljen fizetnie; a másik, Ismael Carrera, fittyet hányva társadalmi osztályának - és főképpen az örökségre ácsingózó fiainak - elvárásaira, idős korában feleségül veszi a cselédlányát. Mindkét döntés szövevényes bonyodalmakat és vad indulatokat szabadít el; és szegény don Rigoberto, aki már nyugalomba akar vonulni, és csak az esztétikai (és szerelmi) örömöknek kíván élni, akarata ellenére az események egyik főszereplője lesz. Újból Peruban vagyunk tehát, ahol Vargas Llosa tüneményes pályafutása indult, s ahol első, fergeteges könyvei játszódtak; és újból találkozhatunk az életmű több felejthetetlen alakjával: nemcsak a testi szerelmet művészi fantáziával gyakorló Don Rigobertóval és fiával, Fonchitóval (aki, mint emlékszünk, annak idején, még kisfiúként elcsábította mostohaanyját), hanem Lituma őrmesterrel is, aki próbálja megtalálni a zsarolókat. A Nobel-díjas Vargas Llosa egy súlyos történelmi regény (A Kelta álma) után most újból olyan művet alkotott, amely csupa derű, csupa humor - ha úgy tetszik, hamisítatlan lektűr, könnyű olvasmány, amelynek mégis van súlya, mert hitet tesz az erkölcsi bátorság, az egyenesség és az esztétikai gyönyörök értéke mellett. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Vasné Horváth Olga a Gólyafészek Református Óvoda vezetője mesél a Kárpát - medencei szakmai találkozóról. 27. alkalommal valósult meg a református óvoda pedagógusok szakmai találkozója a Kárpát-medencében, melynek 2018-ban a 25. szülinapját ünneplő Gólyafészek óvoda adott otthont városunkban. A két napos rendezvényen a csodás előadások mellett péntek este a közös programokon közvetlenül cserélhettek gondolatokat, és pihenhettek az óvónénik. A részletekről Vasné Horváth Olga vezetőtől hallhatunk! Tartsanak velünk! (fotó forrása: halasmedia.hu)

11:00 – Szépítők: Lábápolás. A Szépítők következő adásában folytatjuk a beszélgetést Tallér Tünde kéz- és lábápoló szakemberrel, akivel a lábápolást elemezzük. Kiderül, hogy miért javasolt a pedikűr, milyen speciális eszközökkel történik, valamint az is, hogy miért veszélyes az otthoni pengés lábápolás.

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: Miért furcsa egy művész ember? Elnézőbbek vagyunk egy művésszel szemben? Vásáry André: "Alapvetően szerintem nem kell különválasztani, hogy az egyik ember művész, a másik pedig pék, vagy tanár, vagy orvos, hanem emberről kell beszélni. Az tényleg nagyon igaz, hogy a kreatív emberek, vagy az önmagukból dolgozó, valamit létrehozó emberek, finoman szólva furcsák. Mindenki máshogy furcsa.Van aki azt sem tudja, hogy hol van, és olyan is van, aki nagyon jól menedzseli az életét, csak nagyon hisztis - azt szokták mondani, hogy néha nálam is elgurul a pirula. Az biztos, hogy egy kicsit érzékenyebb lelkülettel rendelkezik egy művész, de ismerek olyan előadóművészt is, aki kifejezetten durva, de valahogy a színpadon mégis ez hat az emberekre. Mindenkinek van valamiben tehetsége, és szerintem az a fantasztikus, ha megtalálja valaki azt, amiben jól érzi magát, amiben ki tud teljesedni. Közös munkánál szerintem nagyon fontos tudni azt is, hogy ki miben a legjobb, és mennyire terhelhető."(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Szakál Aurél a Pesti Vigadóban nyílt Berki Viola életmű kiállításról mesél. Szakál Auréllal a Thorma János Múzeum igazgatójával beszélgettünk a Pesti Vigadóban nyílt Berki Viola életmű kiállításról. Szó volt a kiállítás megszervezéséről, a kiállított alkotásokról, Berki Viola művészetéről és munkásságáról. A kiállítás megnyitón a Szilaj Citerazenekar muzsikált, Berki Viola kedvenc dalaiból válogatva egy csokrot.  (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Galambok

19: 15 – Irodalom az Éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30 – Hitvalló: Regős Judit

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés),  Lélekműhely – A büntető készenlét-séma 1.- A paradigmaváltás 12 pontja  1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien -  A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége