Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 04. 09. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Mikszáth Kálmán: Új Zrínyiász

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító:

11:00 – Érdekes Emberek: Szakál Auréllal a Thorma János Múzeum igazgatójával beszélgettünk a Pesti Vigadóban nyílt Berki Viola életmű kiállításról. Szó volt a kiállítás megszervezéséről, a kiállított alkotásokról, Berki Viola művészetéről és munkásságáról. A kiállítás megnyitón a Szilaj Citerazenekar muzsikált, Berki Viola kedvenc dalaiból válogatva egy csokrot.

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Az elfogadás fejlesztéséről Nagy Anikó Kanadában dolgozó pszichológus mesél

13:00 - Halasi Kaleidoszkó: Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk az előző képviselőtestületi ülés napirendi pontjairól. Szó volt az úttársulatokról, a Nemzeti Szabadidős –Egészség Sportpark program című pályázat keretében egy sportpark és egy futókör létrehozásáról, és a Thorma János Múzeum életében várható változásokról.

14:00 – A tudomány mai állása: Új űrkutatási fejlesztő laboratórium és tesztlabor nyílt Budapesten. Milyen akku látja majd el árammal a jövő autóit, telefonjait, laptopjait? Megnyitották az első műanyagmentes szupermarketet. Pamuthulladékból készítettek többfunkciós aerogélt szingapúri kutatók. Növeli a bőrrák kockázatát, ha sokáig nézünk ki a repülő ablakán. Az állat, ami nem hagyja magára a sérült társait.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré:A Sztárportré adásában a vendég, Szabó Előd a Titán zenekar egyik tagja. "Fiatalság bolondság" tartja a mondás; így született meg szívünkben a zene, a színpad és a közönség iránti szeretet, a számunkra örök érvényű 2003-as év májusában, Szovátán, Maros megyében (Erdély). A zenekar gondolata már előző évben megfogant a négy fiatal titán fejében, születésnapunknak mégis a szovátai Medve-tó napokat tartjuk, hisz ekkor léptünk először színpadra Robert Brai, Szabó Előd, Vizi Imre és Ács József felállásban, akik azóta is, ha nem is együtt, de a zene különleges és gyönyörű világában utaznak." (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Hollócska a kis rosszcsont

19:15 - Irodalom az Éterben:  Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30 – Hitvalló: Nényei Noémi 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Az érzelmi gátoltság-séma 7. 28. A szeretet kifejezése. (Isten szeret-e engem, vagy nem?) 29. Ragaszkodás, kötődés. (A héten fölkötöttem magam.) 30. A test, a meztelenség. 31. A ruhák. 32. Átélés, megélés. 33. A tánc. (Keresztelő János tangózik) 34. A zene. (Képrombolás) 35. A sport. (Testnevelés óra. – Kötélmászás osztályzatra.) 36. Ének. 37. A szex. (Sissi királyné és Andrássy Gyula gróf) Miért érdemes önmagunkat kifejezni?  2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége