Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 03. 15. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! -  Balogh Róbert - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A Kaleidoszkóp mai adásában Knezsik István úrral, az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgetünk a járműgyártás, a közlekedés aktualitásairól. Hatalmas léptekkel közeledik a tavasz (olykor egyet-kettőt visszatipegve...), ez pedig újabb feladatokat ró a közlekedés minden résztvevőjére. Azért, hogy ne legyen baj, fokozottan kell figyelnünk egymásra, járműveinkre is. Fogadják mai műsorunkat is szeretettel! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: Élsportoló a családban - Lászlóné Piszmán Ildikó avat be bennünket a témába. Minden szülő álma, hogy gyermeke valamiben kiemelkedő legyen. Lehet az sport, tudomány vagy bármi más. A kiemelkedő sikerekhez elengedhetetlen a gyermek kitartása, akarata és motivációja. Mi van a háttérben? Mi kell a sikerhez? A családi háttér ereje és a kitartása. Erről a háttérben zajló fontos munkáról mesél nekünk Lászlóné Piszmán Ildikó, aki a kiskunhalasi versenyúszó, László Levente édesanyja. Tartsanak velünk! (Fotó: Kovács Iván)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Sparhelt: A csokoládé világa

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A Központi Református Általános iskola érzékenyítő napjáról mesél Nagyné Lehoczki Zsuzsanna igazgatónő, valamint Édes Rebeka, Bata Viola és Pántye Petra Szilády-s segítők. Hogyan is lehet segíteni a tanulást sérült tanulók esetén? - tette fel a kérdést az iskola. Hisz 2 éve felvállalták Gergőt, aki értelmes kisdiák, ám születésétől fogva vak. Látássérült felnőttek, vakvezető kutyák, segítő szakemberek jöttek és meséltek, tanítottak. A Központi Református Iskola érzékenyítő napjáról beszélgetünk igazgatónővel, segítő diákokkal a nap céljáról, lebonyolításáról. Feltétlenül tartsanak velünk!

14:00 - 153-Lélekmód: Vita vagy veszekedés? ( I. rész) –Grandpierre Méda disputa királynővel és Földi Teodor vitaverseny győztes diákokkal beszélgetünk. Közösségi vita – versenyvita, két típusa a vitának, melyek mindegyikében jeleskednek az Apáczai diákok! Közösségi vitában a megegyezés, míg a versenyvitában a győzelem a cél. Figyelem: vita és veszekedés, merőben más, jó, ha ezt idejekorán már megtanulják a fiatalok. A vita 0 % érzelem és 100 % értelem, szemben a veszekedéssel - vallják és gyakorolják a disputakör tagjai. Az ELTE híres gyakorló gimnáziumának öt éve működő és rendkívül népszerű vitaszakkörét Tóth László magyar tanár indította és vezeti. Az Apácai Disputások néhány napja nyerték meg sokadszorra az országos vitaversenyt Debrecenben. Alig néhány év alatt rendkívüli népszerűségre tett szert a szakkör és az ott folyó munka eredménye, hogy jelenleg 70 diák tagja valamilyen módon a közösségnek. Méda a kezdetektől gyakorolja a helyes és eredményes vitatkozást, sok versenyt nyert, és nagyon élvezi. Theo még 9.-es csak, alig fél éve gyakorolja a disputát és máris győztese az országos vitaversenynek társaival együtt! Halljuk és tanuljunk, miért és mire jó a helyes vita, no és miért rendkívül élvezetes is egyszerre! Híradás a 2018-as debreceni országos vitaversenyről: https://dehir.hu/videogaleria/disputa-napot-tartottak-a-diakoknak/(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Nagyüzemi konyha - Fürtön Anikóval beszélgetünk. Fürtön Anikóval beszélgetünk, aki arról beszél, mi a különbség az otthoni főzés és a nagyüzemi főzés között. Milyen alapanyagokat használnak, mi a különbség a diétás és a normál menü között. Tartsanak velünk! (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Tesz-Vesz Város rejtélyei

19:15 – Irodalom az Éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30 – Hitvalló: Dr. Széchey Rita 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Balogh Róbert - Református (ismétlés) és  Lélekműhely: Az élet sakk-mattot adott. Hogyan tovább? 1. Rászorulunk a tapasztalatainkra. A következtetéseink gyakran tévesek. Nyitottság az új tapasztalat felé. A véralvadásgátló injekció beadásának fájdalommentes módja. Börzsönyi vadmalacos kirándulás térdműtét után. Mennyire bízhatunk a tapasztalatainkban? A megcsalás verziói. Amikor az életben kapunk egy mattot, hogy van utána?  1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Akik életet cseréltek és  Rejtő Jenő -  A fekete kapitány