Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 03. 16. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! :Baloghné Oravetz Anett - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Központi Református Általános iskola érzékenyítő napjáról mesél Nagyné Lehoczki Zsuzsanna igazgatónő, valamint Édes Rebekea, Bata Viola és Pántye Petra Szilády-s segítők. Hogyan is lehet segíteni a tanulást sérült tanulók esetén? - tette fel a kérdést az iskola. Hisz 2 éve felvállalták Gergőt, aki értelmes kisdiák, ám születésétől fogva vak. Látássérült felnőttek, vakvezető kutyák, segítő szakemberek jöttek és meséltek, tanítottak. A Központi Református Iskola érzékenyítő napjáról beszélgetünk igazgatónővel, segítő diákokkal a nap céljáról, lebonyolításáról. Feltétlenül tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: Nagyüzemi konyha - Fürtön Anikóval beszélgetünk. Fürtön Anikóval beszélgetünk, aki arról beszél, mi a különbség az otthoni főzés és a nagyüzemi főzés között. Milyen alapanyagokat használnak, mi a különbség a diétás és a normál menü között. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Fellélegezhetnek a mogyoróallergiások. A sok takarítás nem tesz jót a tüdőnknek. A parfüm ugyanolyan légszennyező, mint a kipufogógáz. Laboratóriumban növesztett csontot ültettek emberbe. Miért látunk jobban, ha hunyorítunk? A szemből jósolja meg a szívproblémákat a mesterséges intelligencia. Robotorvos kezdte meg működését egy kínai kórházban. Nagy mennyiségben találtak vízpárát egy exobolygó légkörében. Kiderítették, mi melegíti fel a Nap légkörét. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Zoltán Erika

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Juhász Tamás, a Vaklárma zenei együttes vezetője mesél - látássérüléssel élni, ugyanúgy teljes élet, mint bármelyik! A vakság is csak egy élethelyzet a sok közül, melyet meg kell oldanunk - vallja Tamás, aki a Központi Református Általános iskola érzékenyítő napján mesélt a diákoknak, miközben Vaklárma együttesének zenei produkciójával gyönyörködtette őket. Kevés egészségesebb lelkű riportalannyal beszélgettünk, s mi a titka ennek a harmonikus életnek a látás probléma ellenére? A szüleim és testvéreim nagyon jól álltak ehhez a dologhoz. Bízni és kommunikálni - ez a titok nyitja. Bízni gyermekünkben, bármilyen élethelyzetben is van, járja és próbálja ki magát. S ha bajba kerül, vagy sikertelenségbe szalad, leülni és kommunikálni, hogy és mi a gond, hogy lehetne megoldani. A recept logikus és életszerű - feltétlen tartsanak velünk, s hallgassuk együtt Tamás gondolatait!

14:00 – Babusgató: Élsportoló a családban - Lászlóné Piszmán Ildikó avat be bennünket a témába. Minden szülő álma, hogy gyermeke valamiben kiemelkedő legyen. Lehet az sport, tudomány vagy bármi más. A kiemelkedő sikerekhez elengedhetetlen a gyermek kitartása, akarata és motivációja. Mi van a háttérben? Mi kell a sikerhez? A családi háttér ereje és a kitartása. Erről a háttérben zajló fontos munkáról mesél nekünk Lászlóné Piszmán Ildikó, aki a kiskunhalasi versenyúszó, László Levente édesanyja. Tartsanak velünk! (Fotó: Kovács Iván)(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Adásunk vendége az Allen Memories nevű zenekar, akik tömören szólva rock zenével foglalkoznak. Megismerkedhetünk a zenekar történetével és tagjaival, akik nem mások, mint Szőke Dániel (dob), Lintner Zoltán (basszusgitár), Bognár Tamás (ritmusgitár, ének). Hogy hol, és mikor találkozhatunk velük? A riport alatt ezt is megtudhatjuk. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Tesz-Vesz Város rejtélyei

19:15 - Irodalom az éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30 – Hitvalló: Dr. Széchey Rita 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Baloghné Oravetz Anett - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Az élet sakk-mattot adott. Hogyan tovább? 1. Rászorulunk a tapasztalatainkra. A következtetéseink gyakran tévesek. Nyitottság az új tapasztalat felé. A véralvadásgátló injekció beadásának fájdalommentes módja. Börzsönyi vadmalacos kirándulás térdműtét után. Mennyire bízhatunk a tapasztalatainkban? A megcsalás verziói. Amikor az életben kapunk egy mattot, hogy van utána?  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő -  A fekete kapitány és Rejtő Jenő - Bradley Tamás visszaüt