Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 03. 17. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! : Finta József atya - katolikus

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Élsportoló a családban - Lászlóné Piszmán Ildikó avat be bennünket a témába. Minden szülő álma, hogy gyermeke valamiben kiemelkedő legyen. Lehet az sport, tudomány vagy bármi más. A kiemelkedő sikerekhez elengedhetetlen a gyermek kitartása, akarata és motivációja. Mi van a háttérben? Mi kell a sikerhez? A családi háttér ereje és a kitartása. Erről a háttérben zajló fontos munkáról mesél nekünk Lászlóné Piszmán Ildikó, aki a kiskunhalasi versenyúszó, László Levente édesanyja. Tartsanak velünk! (Fotó: Kovács Iván)(ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: "Állítólag tánc nélkül is egész jól meg lehet lenni. Előfordult már, hogy fiatalok több hónapot töltöttek el úgy, hogy semmiféle bálon nem vettek részt, mégsem érte őket testi vagy szellemi károsodás; de ha egyszer hozzájutnak, ha egyszer egy kicsit is érezték a gyors mozgás örömét, bizony lomha népség, ha nem kívánja folytatni". A Talpig Civilben Magazin mai adásában bemutatjuk a Stúdió 2000 táncstúdiót. Vezetője, Juhász Ágnes nem csak a felkészülés, versenyzés szakmai részéről, hanem annak érzelmi töltetéről is beszél. Egy különös, izgalmas világba léphetnek be mindazok, akik meghallgatják műsorunkat! Fogadják szertetettel! (fotó forrása: halasmedia.hu)(ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Vita vagy veszekedés? ( I. rész) –Grandpierre Méda disputa királynővel és Földi Teodor vitaverseny győztes diákokkal beszélgetünk. Közösségi vita – versenyvita, két típusa a vitának, melyek mindegyikében jeleskednek az Apáczai diákok! Közösségi vitában a megegyezés, míg a versenyvitában a győzelem a cél. Figyelem: vita és veszekedés, merőben más, jó, ha ezt idejekorán már megtanulják a fiatalok. A vita 0 % érzelem és 100 % értelem, szemben a veszekedéssel - vallják és gyakorolják a disputakör tagjai. Az ELTE híres gyakorló gimnáziumának öt éve működő és rendkívül népszerű vitaszakkörét Tóth László magyar tanár indította és vezeti. Az Apácai Disputások néhány napja nyerték meg sokadszorra az országos vitaversenyt Debrecenben. Alig néhány év alatt rendkívüli népszerűségre tett szert a szakkör és az ott folyó munka eredménye, hogy jelenleg 70 diák tagja valamilyen módon a közösségnek. Méda a kezdetektől gyakorolja a helyes és eredményes vitatkozást, sok versenyt nyert, és nagyon élvezi. Theo még 9.-es csak, alig fél éve gyakorolja a disputát és máris győztese az országos vitaversenynek társaival együtt! Halljuk és tanuljunk, miért és mire jó a helyes vita, no és miért rendkívül élvezetes is egyszerre! Híradás a 2018-as debreceni országos vitaversenyről:  https://dehir.hu/videogaleria/disputa-napot-tartottak-a-diakoknak/  (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: A Dire Straits egy brit rockegyüttes volt, amelyet Mark Knopfler énekes-gitáros alapított 1977-ben. Az első formáció további tagjai voltak: David Knopfler (gitár), John Illsey (basszusgitár) és Pick Withers (dob). Bár az együttes a punk rock fénykorában alakult, mégis a klasszikus rockzene keretein belül működtek, olyan lecsupaszított hangzással, amely a modern, az arena rock túlprodukáltságába beleunt hallgatóközönségnek szólt. David és Mark a korai időszakukban a kocsmatulajdonosokat megkérték, vegyék le az együttes hangerejét, hogy a közönség tudjon egymással beszélgetni, miközben az együttes játszik – ez a fajta félrehúzódó magatartás szokatlan volt a rockzenében, ennek ellenére hamar sikeressé váltak világszerte. Több mint 120 millió lemezt adtak el. Két részes műsort hallhatnak az együttesről.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Tesz-Vesz Város rejtélyei

19:15 – Irodalom az Éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Finta József atya - katolikus (ismétlés) és Lélekműhely: Az élet sakk-mattot adott. Hogyan tovább? 1. Rászorulunk a tapasztalatainkra. A következtetéseink gyakran tévesek. Nyitottság az új tapasztalat felé. A véralvadásgátló injekció beadásának fájdalommentes módja. Börzsönyi vadmalacos kirándulás térdműtét után. Mennyire bízhatunk a tapasztalatainkban? A megcsalás verziói. Amikor az életben kapunk egy mattot, hogy van utána?  3. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Bradley Tamás visszaüt