Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 03. 12. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! -  Dányi -Nagy Márió - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító

11:00 – Talpig civilben: "Állítólag tánc nélkül is egész jól meg lehet lenni. Előfordult már, hogy fiatalok több hónapot töltöttek el úgy, hogy semmiféle bálon nem vettek részt, mégsem érte őket testi vagy szellemi károsodás; de ha egyszer hozzájutnak, ha egyszer egy kicsit is érezték a gyors mozgás örömét, bizony lomha népség, ha nem kívánja folytatni". A Talpig Civilben Magazin mai adásában bemutatjuk a Stúdió 2000 táncstúdiót. Vezetője, Juhász Ágnes nem csak a felkészülés, versenyzés szakmai részéről, hanem annak érzelmi töltetéről is beszél. Egy különös, izgalmas világba léphetnek be mindazok, akik meghallgatják műsorunkat! Fogadják szertetettel! (fotó forrása: halasmedia.hu)

12:00- Retro magazin:153-Lélekmód: A szingapúri életről Babud Csaba építészmérnök mesél

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: A növények is muzikálisak. Kétszer annyi férfit fenyeget a D-vitamin-hiány, mint nőt. Érdemes egészségügyi maszkot hordani az influenzaszezonban. Az e-cigi sokkal veszélyesebb, mint gondolták. Kipróbálják, a sivatagban, hogy milyen lenne a Marson élni. Mobiltelefon-hálózatot telepítenek a Holdra. Megépülhet a világ leghosszabb tenger alatti vasúti alagútja.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Hirtelen jött siker?  Gyorsan elillanó sztárság? Megszűnt produkciók? Mi hiányzott belőlük? Balázs Pali: "Tudunk még jobbak lenni!""Nagyon sok tehetséges előadó van. A pályám elején nagyon sok olyan népszerű előadóval találkoztam, akik akkoriban, 2000 környékén irgalmatlan nagy sztárságnak örvendtek. Néztem őket a színpadon, és sokszor előfordult, hogy nem láttam rajtuk a fellépéseik során, hogy megküzdenek a tapsért, a sikerért. Csak úgy kimentek, ami volt-volt, köszi szépen, szeretlek benneteket, jó hogy itt vagyok, de már megyek is tovább... Nálunk van a zenekaron belül egy szokás, amit én hoztam be a csapatba: amikor vége van egy koncertünknek, vagy egy rövidebb fellépésnek, és van egy számunkra nagyfokú siker, akkor nem dőlünk hátra, és nem mondjuk azt, hogy milyen nagyon népszerűek vagyunk. Azt szoktam mondani ilyenkor a srácoknak, hogy fiúk, tudunk még jobbak lenni. Ez a fajta hozzáállás azt gondolom, hogy a mindennapjainkat is meghatározza. Ez az, amit az előbb említett előadóknál nem láttam, hogy akarnának jobbak lenni. Furcsa az élet, mert a sztárság, a népszerűség az ő esetükben nagyon gyorsan elillant, és sokukkal már nem is találkozom. Nem tudom meghívni őket a műsoromba, hogy gyere, és énekeld el azokat a slágereket, amikért korábban megőrültek a fiatalok, mert megszűnt a produkció. Azt vallom, hogy minden egyes fellépésen, minden egyes koncerten oda kell tenni azt, ami az emberben van. Mi úgy megyünk haza minden alkalommal, hogy még jó darabig lebegünk a föld felett - jó értelemben -, ilyenkor nem tudok aludni sem, csak forgolódom, és azon gondolkozom, hogy mit csináltam jól, esetleg rosszul. Mi általában májustól október végéig minden szombaton megyünk. Ilyenkor hajnal kettőkor-háromkor hazaérünk hullafáradtan, viszont másnap délelőtt 10-kor sportcuccba öltözve focizunk a barátaimmal, és ez az ami belőlem kimossa az előtte lévő dolgokat - mindent, ami a zenével kapcsolatos." (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: G.Szabó Judit - Hárman a szekrény tetején

19:15 - Irodalom az Éterben:  Molnár Ferenc -  A Pál utcai fiúk  és Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30 – Hitvalló: Fábry Kornél 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Dányi -Nagy Márió - Református (ismétlés) és  Lélekműhely: Évad eleji kérdések. Kérdések és válaszok. Bevezetés a sémák világába.  1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Az elveszett cirkáló