Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 03. 09. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Lengyel-magyar biológiai kutató munka a Sziládyban - Kovács Tibor természetvédelmi szakember mesél. A vendég, akkor érzi otthon magát, ha dolgoztatják! Ez lehetne a mottója a Sziládyba látogató lengyel testvériskolával közösen megvalósítandó biológiai és történelmi munkaprojektnek. A biológiás részt Kovács Tibor szakértő vezeti, aki a biodiverzitással foglalkozó egyesület vezetője. Űrfelvételt alapján terepet bejárni gumicsizmában, majd térképet készíteni, megnézni a Dunát, vagy 80-as mórahalmi bivalyrezervátumot, mind megannyi módja a természetmegismerő tevékenységnek, miközben angolul folyik a társalgás és barátkozás fogadó és vendég diák között. Tartsanak velünk, hogy megtudjuk mi is az a biodiverzitás!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: Gyakorlott háziasszony - Somogyvári Rita a vendégünk, aki évek óta süt és főz, saját recepteket alkot, kísérletezik. Megtudhatjuk tőle, hogyan örökölte az evés és főzés szeretetét, és hogyan próbálja mindezt átadni kislányának. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: A növények is muzikálisak. Kétszer annyi férfit fenyeget a D-vitamin-hiány, mint nőt. Érdemes egészségügyi maszkot hordani az influenzaszezonban. Az e-cigi sokkal veszélyesebb, mint gondolták. Kipróbálják, a sivatagban, hogy milyen lenne a Marson élni. Mobiltelefon-hálózatot telepítenek a Holdra. Megépülhet a világ leghosszabb tenger alatti vasúti alagútja. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Boross Lajos

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Érdekes Emberek: Találkozás Wass Alberttel - F. Nagy Józsi bácsi mesél. Adásunkban egy kis történelmi, irodalmi, kitérőt teszünk. F. Nagy Józsi bácsi mesél nekünk iskolai életéről, és arról, hogyan és milyen körülmények között találkozott gróf Czegei Wass Alberttel. Józsi bácsi szaval is nekünk egy keveset, azt az úgy nevezett Gazdász Himnuszt, amit Wass Albert írt.(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Utazás a nagyvilágban. Mai adásunkban Kósa Amy-vel beszélgetünk külföldi útjairól, a cserediákságról, élményeiről. Amy amerikai és angliai utazásait osztja meg velünk. Megtudhatjuk mik voltak a legkedvesebb emlékei, milyen nevezetes helyeken járt, és hogy mi a menete az Erasmus programnak. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: G. Szabó Judit - Hárman a szekrény tetején

19:15 - Irodalom az éterben: Molnár Ferenc - A Pál utcai fiúk

20:30 – Hitvalló: Dr. Podmaniczky Erzsébet 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Az élet sakk-mattot adott. Hogyan tovább? 1. Rászorulunk a tapasztalatainkra. A következtetéseink gyakran tévesek. Nyitottság az új tapasztalat felé. A véralvadásgátló injekció beadásának fájdalommentes módja. Börzsönyi vadmalacos kirándulás térdműtét után. Mennyire bízhatunk a tapasztalatainkban? A megcsalás verziói. Amikor az életben kapunk egy mattot, hogy van utána?  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Az elveszett cirkáló