Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 03. 10. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! : Finta József atya - katolikus

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Érdekes Emberek: Találkozás Wass Alberttel - F. Nagy Józsi bácsi mesél. Adásunkban egy kis történelmi, irodalmi, kitérőt teszünk. F. Nagy Józsi bácsi mesél nekünk iskolai életéről, és arról, hogyan és milyen körülmények között találkozott gróf Czegei Wass Alberttel. Józsi bácsi szaval is nekünk egy keveset, azt az úgy nevezett Gazdász Himnuszt, amit Wass Albert írt.(ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: A Hazatalálás Baráti Kör Egyesület elnökével, Pajor Zoltánnal, és alelnökével, Bús Józseffel beszélgettünk az egyesület megalakulásáról, a tanyai életmód előnyeiről, a magyarok vásáráról, a hatalmas halasi túráról, a magyar bajusz jelentőségéről. Tartsanak velünk!(ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Miért jó lenni katonának! - Durgó Tamás őrnaggyal beszélgetünk. Kiskunhalas a második legnagyobb létszámú bázisa a tartalékos katonai szolgálatnak, hála a kecskeméti központ sikeres toborzó munkájának, és természetesen a vállalkozó kedvű halasiaknak! Hogyan telt az elmúlt év, milyen feladatokat lát el az irodájuk Kecskeméten - a Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei Iroda vezetőjével beszélgetünk! Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Ma és egy elmúlt adásban Claude Achille Debussy zenéjét élvezhetjük a Klasszikusok órájában. Claude Achille Debussy francia zeneszerző, a gondolatokat, érzelmeket közvetítő impresszionista és szimbolista zene legkiemelkedőbb alakja 100 éve, 1918-ban halt meg. Porcelánkereskedő apja egyáltalán nem érdeklődött a zene iránt, zenei tehetségére Paul Verlaine francia költő anyósa hívta fel a család figyelmét. Tizenegy évesen már a párizsi Conservatoire növendéke volt, ám gyorsan nyilvánvalóvá vált: soha nem lesz belőle zongoravirtuóz. Szerzeményei és improvizációi nem engedelmeskedtek az intézmény által lefektetett szabályoknak és stílusát is veszélyesnek nyilvánították. 

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: G. Szabó Judit - Hárman a szekrény tetején

19:15 – Irodalom az Éterben: Molnár Ferenc - A Pál utcai fiúk

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Finta József atya - katolikus (ismétlés)

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Az elveszett cirkáló