Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 03. 08. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Knezsik István egy nyári fesztiválról, a híres Kocs faluban zajlódó Kocsitoló fesztiválról mesél. Az Autós Nagykoalíció vezetője mostani adásunkban, a mobilitás kiindulásáról híres, kocsit elsőként kifejlesztő Kocs faluról, illetve az itt évről-évre megrendezésre kerülő Kocsitoló fesztivál programjairól mesél. Falusi erőpróba a közös kocsi tolás, de jármű építésről és futtatásról is beszélhetünk, no és természetesen helyi csodás és ízletes ételekről, ha a rendezvényről mesélünk! Tartsanak velünk, és vegyék fel a rendezvénynaptárukba a "kocsi programot! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Érdekes Emberek: Találkozás Wass Alberttel - F. Nagy Józsi bácsi mesél. Adásunkban egy kis történelmi, irodalmi, kitérőt teszünk. F. Nagy Józsi bácsi mesél nekünk iskolai életéről, és arról, hogyan és milyen körülmények között találkozott gróf Czegei Wass Alberttel. Józsi bácsi szaval is nekünk egy keveset, azt az úgy nevezett Gazdász Himnuszt, amit Wass Albert írt.

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: Humán kineziológiáról Lekrinszki Lilla edzővel

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Lengyel-magyar biológiai kutató munka a Sziládyban - Kovács Tibor természetvédelmi szakember mesél. A vendég, akkor érzi otthon magát, ha dolgoztatják! Ez lehetne a mottója a Sziládyba látogató lengyel testvériskolával közösen megvalósítandó biológiai és történelmi munkaprojektnek. A biológiás részt Kovács Tibor szakértő vezeti, aki a biodiverzitással foglalkozó egyesület vezetője. Űrfelvételt alapján terepet bejárni gumicsizmában, majd térképet készíteni, megnézni a Dunát, vagy 80-as mórahalmi bivalyrezervátumot, mind megannyi módja a természetmegismerő tevékenységnek, miközben angolul folyik a társalgás és barátkozás fogadó és vendég diák között. Tartsanak velünk, hogy megtudjuk mi is az a biodiverzitás!

14:00 - 153-Lélekmód:Miért jó lenni katonának! - Durgó Tamás őrnaggyal beszélgetünk. Kiskunhalas a második legnagyobb létszámú bázisa a tartalékos katonai szolgálatnak, hála a kecskeméti központ sikeres toborzó munkájának, és természetesen a vállalkozó kedvű halasiaknak! Hogyan telt az elmúlt év, milyen feladatokat lát el az irodájuk Kecskeméten - a Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei Iroda vezetőjével beszélgetünk! Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Gyakorlott háziasszony - Somogyvári Rita a vendégünk, aki évek óta süt és főz, saját recepteket alkot, kísérletezik. Megtudhatjuk tőle, hogyan örökölte az evés és főzés szeretetét, és hogyan próbálja mindezt átadni kislányának. (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: G. Szabó Judit - Hárman a szekrény tetején

19:15 – Irodalom az Éterben: Molnár Ferenc -  A Pál utcai fiúk

20:30 – Hitvalló: Dr. Podmaniczky Erzsébet 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és  Lélekműhely: Az élet sakk-mattot adott. Hogyan tovább? 1., Rászorulunk a tapasztalatainkra. A következtetéseink gyakran tévesek. Nyitottság az új tapasztalat felé. A véralvadásgátló injekció beadásának fájdalommentes módja. Börzsönyi vadmalacos kirándulás térdműtét után. Mennyire bízhatunk a tapasztalatainkban? A megcsalás verziói. Amikor az életben kapunk egy mattot, hogy van utána?  1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Kertész Imre - Sorstalanság