Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 02. 14. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Thomas W. Hodgkinson Hubert Van Den Bergh: Művelt társalgók könyve. (Partvonal Könyvkiadó, Budapest 2018) – dr. Téglás Péter könyvajánlója. A Művelt társalgók könyve (Partvonal Könyvkiadó, Budapest 2018) görbe tükröt tart a sznob társalgási szituációkról, miközben rengeteg érdekes és alapvető információt közöl írókról, művészekről, politikusokról, a múlt celebvilágának híres vagy éppen hírhedt képviselőiről. Aki elolvassa ezt a könyvet, soha nem fogja összekeverni Rimbaud nevét Rambóéval vagy Lukács Györgyöt George Lucasszal. Mikor érdemes egy beszélgetés közben Picasso nevét bedobni, illetve mi volt John Updike könyvismertetéssel kapcsolatos egyes számú szabálya? A rövid, velős és fekete humorral átszőtt életrajzok tanítva szórakoztatják az olvasót, korosztálytól függetlenül. Mit kell tudni a művelt társalgónak az alábbi - magyar - személyekről: Ebben az adásban Kösztler Artur - Robert Capa-t ismerhetik meg.. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – 153-Lélkemód magazin: A külterület angyalai: Kammerer József tanyagondnok a mesél a munkájáról. A három és félezer külterületen élő ember gondjain igyekszik segíteni jelenleg három tanyagondnok. Hihetetlenül fontos és pótolhatatlan feladatot végez Józsi, hisz sok idősre csak ő nyit ajtót időről időre, fiatal nagycsaládoknak segít az ügyek intézésében. Egyszerre orvos, lelkigondozó és sofőr, ügyintéző és levélíró, mikor mire van a legjobban szükség. Hihetetlen helyismeretével, mély humánumával, pótolhatatlan az a feladat, amit ellát nap, mint nap, segítve az életet és a reményt ébren tartani az ott lakókban. Ebben a feladatban sokan megkeverednének a sok nehézség láttán, de Józsi nem. Tervei vannak, a rekettyei iskolában nappali idősgondozó központot kellene létrehozni, így 3 terület 1200 embere találkozhatna, kaphatna ellátást kilátástalan helyzetét orvosolva. Feltétlen tartsanak velünk!

11:00 – S’Örömkonyha:

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: 10 éves a Benjámin lakóotthon, Bíró Anikó vezető mesél. "Ne ragasszunk matricákat egymásra! Értékes vagy!" Így foglalhatnánk össze az üzenetét a lakóotthon halmozottan sérült lakói és gondozóik által előadott Foltmanók című  jelenetnek, melyet nemrégiben a református Istentiszteleten láthattunk. 10 éves a Benjámin Szociális Intézmény, ennek apropóján Nyitott ajtók címmel, több olyan programot is szerveznek, mely a találkozásra nyújt lehetőséget az intézmény lakóival. Azt is megtudjuk, mi is a feladata a szintén hozzájuk tartozó támogató szolgálatnak! Feltétlen tartsanak velünk!

14:00 – Sztárportré: Mező Misi: „Korábban magamnak tudtam be a sikereimet.” A Magna Cum Laude énekese szerint: „Nem elég, hogy a magunk módján hiszünk Istenben.” Misi szerint több dolognak kell történni egy ember életében, hogy úgymond Istennek tetsző életet tudjon élni, és ezek sajnos nem mindig pozitívak. A Sztárportréban az énekes elmondta, hogy hogyan történt fordulat az életében. Kiderül, hogy otthonról mit hozott, és hogy mi volt a kiváltó ok, ami Istenhez vezette. „A magam módján mindig hittem Istenben, és azt gondoltam, hogy létezik, de valahogy a saját magam elszántságának, kitartásának, munkájának, hitének tudtam be azt, hogy elértem valamit.” Ez pedig az Istentől való eltávolodás eredménye. Misi életében egy sajnálatos családi tragédia vezetett ahhoz, hogy az önhittséget félretéve, elkezdje keresni a mindenhatót: „Édesanyám halála egy mélypont volt az életemben, és ez egy nagyon komoly mélyrepülést eredményezett. Akkor fordultam Istenhez, és akkor vártam egyfajta segítséget.” Misi ebben a nehéz időszakban ismerkedett meg Szenczy Sándorral, a Baptista Szeretetszolgálat vezetőjével, akinek a barátsága, hite hozta ki a megrekedt állapotból. A sok beszélgetés, közös program jót tett: „A feleségem sokszor emlegette, miért nem találkozol többet Sándorral, olyan jó hatással van rád.” Szenczy Sándor élete, Istenhez viszonyulása, annyira vonzó volt Misi számára, hogy ez a példa „ráragadt”, és egyik napról a másikra megváltozott az élete, az addigi értékrendje pedig gyökeresen átalakult. Misi szerint a megújulás nem csak az ő életébe hozott változást, hanem a környezetére is - sokakat megváltoztatott. „Másra helyeződött a súlypont. Más dolgok értékesek már az életemben, és ez jót tett nekem is, jót tett a családomnak, és a környezetemnek is. (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Talpig Civilben: A Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület munkájáról mesél Rémánné Halmosi Évi és Dr. Sárvári Zita, vezetőségi tagok. Közel 8 ezer követője van az oldaluknak, az egyik legismertebb állatvédő szervezet munkája 15 éve indult városunkban. Megismerjük Évi és Zita segítségével, hogyan is tud segíteni a csoport az elesett és sérült, vagy épp gazdátlan állatokon, és azt is, milyen pótolhatatlan érzés egy élő lelket fájdalmától megmenteni, jó gazdát társat szerezni neki. Őszintén vallanak arról, milyen nagy feladat ez, hisz a kidobott állatok száma folyamatosan nő, míg az ideiglenes befogadók száma csökken. Anyagilag is óriási terhet jelent a növekvő műtétek száma, így bizony korlátok közé van szorítva a segítségnyújtás. Megismerjük milyen segítségre lenne sürgősen szükségük, és megtudjuk mi is a cseppecske adomány! Aki szeretne a tagsághoz, vagy segítők csapatához csatlakozni, keresse a facebook oldalukat, vagy hívja a 30/591 4517-es számot! Feltétlen tartsanak velünk!(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: A királyfi papagája

19: 15 – Irodalom az Éterben:  Homérosz - Odüsszeia

20:30 – Hitvalló: Botár Endre

21:00 – Serkenj fel (ismétlés)

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Stone, Irving - A görög kincs