Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 02. 13. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: A Közösségek háza februári programjairól Király Gábor programszervező mesél. Már kapható a tavaszi színházbérlet, három vidám darabot láthatnak, akik nem maradnak le róla! Egymás utáni három napon is várja a látogatókat a szervezők csapata! Február 13-án kedden Paskó Csaba atya, lelkész, szabadkai kórusvezető és szakács mesél és süt szalagos fánkot! Február 14-én szerdán 14 órától KEF drogmegelőző élményalapú előadásra kerül sor, majd csütörtökön a festészet kedvelőinek kedveskedik a Közösségek háza. Csütörtökön 18 órától az országosan is elismert ifj. Kunhegyesi Ferenc cigány festőművész alkotásaiból nyílik tárlat, melyet a róla írott könyv bemutatója kísér. Mind a festőművésszel, mind az íróval személyesen lehet találkozni, beszélgetni. Természetesen még sok érdekes februári eseményről hallhatnak, tartsanak velünk! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Mező Misi: „Korábban magamnak tudtam be a sikereimet.” A Magna Cum Laude énekese szerint: „Nem elég, hogy a magunk módján hiszünk Istenben.” Misi szerint több dolognak kell történni egy ember életében, hogy úgymond Istennek tetsző életet tudjon élni, és ezek sajnos nem mindig pozitívak. A Sztárportréban az énekes elmondta, hogy hogyan történt fordulat az életében. Kiderül, hogy otthonról mit hozott, és hogy mi volt a kiváltó ok, ami Istenhez vezette. „A magam módján mindig hittem Istenben, és azt gondoltam, hogy létezik, de valahogy a saját magam elszántságának, kitartásának, munkájának, hitének tudtam be azt, hogy elértem valamit.” Ez pedig az Istentől való eltávolodás eredménye. Misi életében egy sajnálatos családi tragédia vezetett ahhoz, hogy az önhittséget félretéve, elkezdje keresni a mindenhatót: „Édesanyám halála egy mélypont volt az életemben, és ez egy nagyon komoly mélyrepülést eredményezett. Akkor fordultam Istenhez, és akkor vártam egyfajta segítséget.” Misi ebben a nehéz időszakban ismerkedett meg Szenczy Sándorral, a Baptista Szeretetszolgálat vezetőjével, akinek a barátsága, hite hozta ki a megrekedt állapotból. A sok beszélgetés, közös program jót tett: „ A feleségem sokszor emlegette, miért nem találkozol többet Sándorral, olyan jó hatással van rád.” Szenczy Sándor élete, Istenhez viszonyulása, annyira vonzó volt Misi számára, hogy ez a példa „ráragadt”, és egyik napról a másikra megváltozott az élete, az addigi értékrendje pedig gyökeresen átalakult. Misi szerint a megújulás nem csak az ő életébe hozott változást, hanem a környezetére is - sokakat megváltoztatott. „Másra helyeződött a súlypont. Más dolgok értékesek már az életemben, és ez jót tett nekem is, jót tett a családomnak, és a környezetemnek is.

12:00 – Retro magazin: 30perc alatt: Úton, vízen, levegőben – Mi alapján válasszuk ki úti célunkhoz a legmegfelelőbb közlekedési módot.

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter könyv és filmajánlója.

14:00 – Önindító: Adásunkban Forgács Bencével beszélgetünk, aki közgazdaságot tanul. Fordulatokkal teli pályaképét most megosztja velünk. Hogyan alakult az egyetem váltása? Érdemes e váltani, ha mégsem tetszik az adott iskola? Ezekre a kérdésekre mind választ kaptok, persze ha végig hallgattok minket. (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Fellőtték az űrbe a világ legnagyobb rakétáját. Lenyűgöző fotó készült a Mars felszínéről és a Jupiterről. Elkészült a közelre és távolra látó okos-szemüveg. A világ legmodernebb szív-CT készülékét adták át a városmajori klinikán. Az öngyógyítás mestere a zebrahal. Túl sokat használjuk az okos-telefont.

19:00  - Szép Álmokat: Bolhavári Sütkérezde

19:15 - Irodalom az Éterben: Homérosz - Odüsszeia

20:30- Hitvalló: Birinyi József 2. rész

21:00 – Serkenj fel (ismétlés)

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Stone, Irving - A görög kincs