Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 02. 09. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! :Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Kertvárosi Iskola Játékos sportvetélkedő sikerei - Szloboda Mihály testnevelő mesél. A Kiskunhalasi Kertvárosi Iskola már évek óta bajnok a megyében a Játékos sport diákolimpiai sportágban, sőt tavaly országos 8. helyig jutottak. Idén nem kisebb a cél, mint a tavalyi eredményt tovább javítani. Szloboda Mihály edzővel beszélgettünk erről a rendkívül izgalmas sportról, amely 2-4.-es kisdiákokat mozgat meg. Hogyan is épül fel az edzésterv, hogyan lehet ilyen fantasztikus eredményeket elérni, biztatni és inspirálni a fiatalokat? Megtudják, ha velünk tartanak! No és drukkoljunk a Kertváros csapatának, hisz hamarosan az országos keretben igyekeznek bizonyítani!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: Amatőrkonyha. Ma egy különkiadással jelentkezünk, Szabó Mirjam és Szabó Ábel a műsor vendégei. Megtudhatjuk, hogy Mirjam már 9 évesen főzött a család többi tagjának, Ábel pedig egyedi rakott krumpli receptet oszt meg a hallgatókkal. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Új módszerrel küzdenek az Alzheimer-kór ellen. Teljesen elpusztította a daganatokat egy új, egereken alkalmazott rákterápia. Már napi egy szál cigaretta is veszélyes lehet. Az e-cigaretta növelheti a rák kockázatát. Megfejtették a világ legtitokzatosabb könyvének az egyik sorát. Először mondott emberi szavakat egy kardszárnyú delfin. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Böjte Csaba

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Internet, és amire ügyelnünk kéne Farkasné Wodring Zsuzsa kiemelt bűnmegelőzési főelőadó nő arról mesél nekünk, milyen esetek történtek az előző héten. Továbbá egy programfelhívást is hozott nekünk: Városunkba látogat Jean Michel Pannier. Az előadás a drogellenességről fog szólni. az előadó elmeséli élettörténetét, és azt, miért döntött a drogok mellett, és mi volt az ami ezt is képes volt megfordítani és "leszoktatni" őt. Újra elindult a program az iskolákban, ami az internet veszélyeire hívja fel a gyermekek figyelmét. További információkért hallgassák meg adásunkat.

14:00 – Érdekes Emberek: Varga Bence városunk szülötte mérnök menedzsere az önvezető autókat irányító programfejlesztő cégek legnagyobbikának. Mesél életútjáról és a világ számára óriási ugrást jelentő önjáró autókról. Bence a volt sziládys, majd BME-s mérnök-informatikus fiatalember igen korán kezdett el dolgozni a mérnöki fejlesztés - tervezés területén. A több éves svájci-magyar munkahelyi ingázás után, hívő halasi családjának nagy örömére végre hazaköltözik Magyarországra, erősítve a tehetséges fiatal mérnök generációk sorát hazánkban. A világot lázban tartó legizgalmasabb terület ma az önjáró, vagy okos autók piaca, ennek legnagyobb irányító szoftverfejlesztő cégének, az AdasWorksnek  mérnök -menedzsereként mesél Csányi Ágnes riporterünknek, milyen is egy ilyen autó. Megtudjuk, hogy fejlesztésüknek köszönhetően nem csak a gazdagoké lesz ez rendkívül biztonságos vezetési technológia, mely a közlekedési balesetek több mint 90%-át ki fogja küszöbölni. Miért szuperbiztonságos – azaz ÜBER-ÉBER, miért energia és időtakarékos, környezetkímélő és praktikus egyben. A legközelebbi bemutatója 2017 januárjában lesz Las Vegasban, felhasználva a mesterséges intelligencia lehetőségeit. Semmiképp ne maradjanak ki ebből a témából!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Beszélgetés Szenczi Alexával. Szenczi Alexa első éves hallgatója a Szegedi Tudományegyetemnek. Elmeséli nekünk most, milyen út volt az ami idáig vitte, milyen kapcsolata van a nyelvekkel, miért szereti a szakot amit választott. Adásunkban egy olyan téma is előkerül amiről eddig nem volt szó, ez pedig nem más mint a cserediákprogram. Alexa Amerikában járt, beszámol nekünk tapasztalatairól és élményeiről, illetve arról milyen volt egy év után itthon. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Dajka Margit - Bors néni és Vuk

19:15 - Irodalom az éterben: Homérosz - Odüsszeia

20:30 – Hitvalló: Laposa Julcsi 2. rész

21:00 – Serkenj fel (ismétlés)

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Stone, Irving - A görög kincs