Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 02. 08. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! -  Balogh Róbert - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Amit az egyetemi, főiskolai jelentkezésekről tudni érdemes: Szabó Ferenc igazgatóhelyettes tájékoztatója. Városunk középiskolásainak február 15-ig sok fontos döntést kell meghoznia, ehhez nyújt segítséget Szabó Ferenc, aki évek óta a Szilády gimnáziumban ennek a folyamatnak a fő segítője. Mit hogyan és mikor, időpontok, felületek, no és mik a leggyakoribb nehézségek és megoldások? - minderre választ kapnak, ha velünk tartanak!(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Érdekes Emberek: Varga Bence városunk szülötte mérnök menedzsere az önvezető autókat irányító programfejlesztő cégek legnagyobbikának. Mesél életútjáról és a világ számára óriási ugrást jelentő önjáró autókról. Bence a volt sziládys, majd BME-s mérnök-informatikus fiatalember igen korán kezdett el dolgozni a mérnöki fejlesztés - tervezés területén. A több éves svájci-magyar munkahelyi ingázás után, hívő halasi családjának nagy örömére végre hazaköltözik Magyarországra, erősítve a tehetséges fiatal mérnök generációk sorát hazánkban. A világot lázban tartó legizgalmasabb terület ma az önjáró, vagy okos autók piaca, ennek legnagyobb irányító szoftverfejlesztő cégének, az AdasWorksnek mérnök-menedzsereként mesél Csányi Ágnes riporterünknek, milyen is egy ilyen autó. Megtudjuk, hogy fejlesztésüknek köszönhetően nem csak a gazdagoké lesz ez rendkívül biztonságos vezetési technológia, mely a közlekedési balesetek több mint 90%-át ki fogja küszöbölni. Miért szuperbiztonságos – azaz ÜBER-ÉBER, miért energia és időtakarékos, környezetkímélő és praktikus egyben. A legközelebbi bemutatója 2017 januárjában lesz Las Vegasban, felhasználva a mesterséges intelligencia lehetőségeit. Semmiképp ne maradjanak ki ebből a témából!(ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: Hogyan kezelhető a mindennapi stressz? - Dr. Szabó Gergely Sándor

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A Kertvárosi Iskola Játékos sportvetélkedő sikerei - Szloboda Mihály testnevelő mesél. A Kiskunhalasi Kertvárosi Iskola már évek óta bajnok a megyében a Játékos sport diákolimpiai sportágban, sőt tavaly országos 8. helyig jutottak. Idén nem kisebb a cél, mint a tavalyi eredményt tovább javítani. Szloboda Mihály edzővel beszélgettünk erről a rendkívül izgalmas sportról, amely 2-4.-es kisdiákokat mozgat meg. Hogyan is épül fel az edzésterv, hogyan lehet ilyen fantasztikus eredményeket elérni, biztatni és inspirálni a fiatalokat? Megtudják, ha velünk tartanak! No és drukkoljunk a Kertváros csapatának, hisz hamarosan az országos keretben igyekeznek bizonyítani!

14:00 - 153-Lélekmód: Somogyi Laci költő és közgazdásszal, no és a József Attila irodalmi kör egyik fő motorjával beszélgetünk. Hogy kerül a csizma az asztalra? No és, hogy lesz és miért közgazdasági egyetemi hallgató egy ifjú költő? - Kérdezhetnénk. Pedig a válasz egyszerű és érthető. Megtudják, akik velünk tartanak! No és azt is milyen belső úton jár városunk szülötte, milyen mély és hasznos tapasztalatokat szerzett ezen az úton. Végül természetesen beszámol a József Attila irodalmi kör most induló "Cselekvő szeretet" című új pályázatáról is, feltétlenül tartsanak velünk!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Amatőrkonyha. Ma egy különkiadással jelentkezünk, Szabó Mirjam és Szabó Ábel a műsor vendégei. Megtudhatjuk, hogy Mirjam már 9 évesen főzött a család többi tagjának, Ábel pedig egyedi rakott krumpli receptet oszt meg a hallgatókkal. Tartsanak velünk! (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Dajka Margit - Bors néni

19:15 – Irodalom az Éterben: Homérosz - Odüsszeia

20:30 – Hitvalló: Laposa Julcsi 1. rész

21:00 – Serkenj fel (ismétlés)

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Stone, Irving - A görög kincs