Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 01. 20. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Freskó

5:30 – Serkenj fel! : Finta József anya - katolikus

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: A gyermekjóga világába vezet be bennünket Farkas Nikolett. A gyermekek természetes lételeme a mozgás és a játék. A gyerekjóga erre a két elemre építve próbálja a jóga testre-lélekre gyakorolt hatásait érvényesíteni. A gyermekjóga céljairól, jótékony hatásairól beszélgetek Farkas Nikolett gyermekjóga oktatóval.(ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: Alsóvárosi Diáktársaság - Horváthné Somogyi Erika tanítónővel beszélgettünk. 20 éves a Szent József Katolikus Általános Iskola, 25 éves az Alsóvárosi Diáktársaság. A társaság elnökével, Horváthné Somogyi Erikával beszélgettünk tanítói pályafutásáról, az iskolájában működő civil szervezetekről, kiemelten az AD tevékenységéről. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: ifj. Szegedi Gábor és a pusztafogat Kínában. Szegedi Gábor a puszta tízes lovasfogata  fogalom, városunk régi büszkesége. S íme máris itt a fiatal hajtás ifj. Szegedi Gábor, aki a pusztafogatot és csikós bemutatókat külföldre vitte. Norvégiában, Európa szinte minden országában s jelenleg épp  Kínában ismerhetik meg segítségével a magyar virtust, a ló és ember kapcsolatában rejlő hatalmas energiát. Gábor életútján végigvezet bennünket, megtudjuk kik segítették még a gyermekéveiben. No és természetesen életútján végigjárjuk a sok kalandot és megérkezünk Kínába. Hogy kerül gumicsizma a lópatkóra egy kínai plázában? Megtudják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Zalatnay Sarolta az énekesnő, aki 55 éve aktív a zenei pályán. Több mint 700 dal arany és gyémánt lemezek előadója. Jelenség, akihez háromgenerációnyi családi emlék, szerelmi vallomás, baráti kötelék szellemi támogatója. Válogatás nélkül szórakoztat a legszegényebb falu kisebbségi területein, a leggazdagabbak privát születésnapi partijain, falunapokon, önkormányzati eseményeken, jótékonysági koncerteken itthon és a határon túl egyaránt. Ő az az énekesnő, aki elsőszámú példaképe megannyi feltörekvő fiatal művésznek és egyedülálló anyának. A három nyelven, felsőfokon beszélő magyar sztár, aki kiváló példája annak, hogyan lehet profitként hasznosítani a tehetséget a kitartó munkát, valamint felállni megannyi gördülő akadály okozta esés után. Zalatnay Sarolta, aki nem csak sztár lett a rendszerváltásban, de ,,rendszerváltást” hozott mind a zenében, mint a divatban, ezrek követésével. Emblematikus egyéniség, aki híres jótékony cselekedeteiről, megannyi díjjal és elismeréssel honorálva azt, aki az állatvédelmi törvény megalapításában is részt vett. Romantikus, örökzöld, valamint harsányabb rock dalait mára 3 generáció énekli, ami egyedülálló példája és biztos visszaigazolása az elmúlt évtizedek sikerességének. Szókimondó, őszinte példakép, aki mindig vállalja önmagát. Aki a semmiből is mindig segít, aki minden rajongónak megáll az utcán, aki nem tesz különbséget ember és ember között. További dalaival köszönti őt a Klasszikusok órája.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Álmok köntöse

19:15 – Irodalom az Éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00 –Lélekműhely: Komplexusok és hűtlenség viszonya A nők nehézségei (evolúciós)

21:20 – Régi tanítások: Bödecs Pál

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya