Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 01. 19. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Freskó

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A január 27-i Jobbulás című előadásáról mesél Fodor Dani. A dramaturg szakon végzett fiatalember személyes története dalban, versben, zenében a Csipke Hotelben január 27-én szombaton eset 18 órától. A belépés ingyenes, csak figyelni, átélni és élvezni kell. Mesél arról Dani mi is ez, milyen gyógyulás is ez, és azt is megtudjuk, hogy az egykori tanárok, Sanyi és Anna néni hogyan álltak a produkció mellé tanáccsal, muzsikálással. Tartsanak velünk és feltétlen jöjjenek az alkalomra!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: A fánk. Brinkus Helga visz el bennünket ismét a gasztronómia világába, ezúttal a Farsang hagyományos édességéről a Fánkról van szó. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Egyszerre lesz szuperhold, kék hold és vérhold az égen. Falu létesülhet a Holdon. Megtalálták az eddigi legnagyobb prímszámot. Óriási tudományos felfedezés: megvan a 4. dimenzió. (ismétlés)    

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Müller Péter Sziámi

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Fegyveres támadás? Mit tegyek? Mai Kaleidoszkóp adásunkban megtudhatjuk milyen események történtek az előző héten. Vaslopás, fegyveres támadás, és mindez ellen hogyan tudunk védekezni? Farkasné Wodring Zsuzsa kiemelt bűnmegelőzési főelőadó nő erre is választ ad nekünk.

14:00 – Babusgató: A gyermekjóga világába vezet be bennünket Farkas Nikolett. A gyermekek természetes lételeme a mozgás és a játék. A gyerekjóga erre a két elemre építve próbálja a jóga testre-lélekre gyakorolt hatásait érvényesíteni. A gyermekjóga céljairól, jótékony hatásairól beszélgetek Farkas Nikolett gyermekjóga oktatóval. (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: A DR Code programozó iskola vezetője Palotai András mesél a Halason induló oktatásról. 2018-as év elején indul városunkban Szilády és Központi Református Iskolai helyszínekkel az a 3-17 éveseknek való programozás kurzus, melyről hallhattok riportunkban. Ha már ott ülsz édes fiam a kütyük előtt, valami hasznot is láss belőle - mondja sok szülő otthon a nebulóinak. S nagyon helyesen, hisz kódolni, alkotni jó, aki belekóstol megszereti, megtanulja. Nem mellékesen persze jó tudni, hogy ma a legkeresettebb és leginkább megfizetett szakmáról beszélünk a programozás kapcsán. Feltétlen tartsatok velünk riportunkban, és részletesebb információkért a programozzvelunk.hu oldalra, vagy a DR Code oldalra a facebookon. Így is úgy is megéri! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Álmok köntöse

19:15 - Irodalom az éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00 - Lélekműhely: A nők eredetileg negatív anyakomplexusa: a női személyiségfejlődés

21:00 – Életutak: Hitvalló - Kocsi György atya

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya