Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 01. 13. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Katalin utca

5:30 – Serkenj fel! : Finta József - katolikus

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Érdekes Emberek: Az Érdekes emberek c. magazinban ma a kiskunhalasi Semmelweis Kórház újonnan kinevezett főigazgatójával, Dr. Szepesvári Szabolcs főorvos úrral beszélgetünk. A riportban a kezdetektől követhetjük életpályáját, melye sok érdekes, elgondolkodtató tanulságot tartalmaz. Fogadják szeretettel!(ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: Molnárné Gép Anikóval, a Sport az Esélyért Kiskunhalasi Egyesület vezetőjével beszélgetünk. A Talpig Civilben Magazin mai adásában egy gondolat fogalmazza meg a műsor címét és mondanivalóját: "A távolság jelentéktelen dolog. Egyedül az első lépés az, amit nehéz megtenni." Molnárné Gép Anikóval, a Sport az Esélyért Kiskunhalasi Egyesület vezetőjével éppen az első lépések nehézségéről, örömeiről, az elért eredményekről és a reményteljes jövőről beszélgetünk! (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Világkörüli útra indulnak- Varga Edwin és Veronika Scharpmann mesélnek. Városunk közismert és szeretett alakjának, Varga Gyulának eddig Svájcban élő és dolgozó fia Edwin közel egy éves ázsiai körútra indul barátnőjével, Veronikával. Miért is mond fel valaki egy jól fizető svájci állást a bizonytalan és szegény ázsiai országokban megvalósítandó önkéntes munka kedvéért? Pláne ketten egyszerre? No, Edwin élete korántsem volt híján a meglepetéseknek eddig sem, de ha velünk tartanak riportunkban egészen biztosan megértik azt a belső indítást, amely erre az útra indítja a párost. Ha vannak is félelmeik, de a megismerés vágya egészen más kultúrákat illetően erősebb és indulásra sarkallja őket. Megtudni, hogy a jóval szegényebb, sokszor mégis boldogabb kultúrák és emberek hogyan is élnek, és ebben tevőlegesen részt venni nagyon jó érzés és életre szóló élmény lehet – vallják a fiatalok! A pár hamarosan induló utazásának élményeit itt követhetik majd nyomon hallgatóink: https://thisismindblogging.wordpress.com! (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Please Please Me volt a címe a Beatles első nemzetközi slágerének (a Love Me Do elsősorban otthonukban, Liverpoolban volt népszerű) és ezt választották első nagylemezük címéül is. A lemez 1963. március 22-én jelent meg az Egyesült Királyságban a producer, George Martin erőfeszítéseinek köszönhetően. Addig a zenekar csak két kislemezt adott ki, melyekből az 1962. október 5-én megjelent Love Me Do/P.S. I Love You mérsékelt sikert aratott, részben a menedzserük lemezboltja által lebonyolított nagyobb vásárlásnak köszönhetően, viszont a másik, az 1963. január 11-én megjelent Please Please Me/Ask Me Why az első, országosan is listavezető kiadvány lett.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: A császár új ruhája

19:15 – Irodalom az Éterben: Jonathan Swift - Gulliver utazásai

20:00 –Lélekműhely: A férfiak eredetileg negatív anyakomplexusa kultúrkeresztény szempontból. Az eredetileg negatív anyakomplexusú férfi spiritualitása.

21:20 – Régi tanítások: Bödecs Pál

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya