Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 01. 11. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Katalin utca

5:30 – Serkenj fel! -  Dányi- Nagy Márió - református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A Kaleidoszkóp mai adásában: Fizika az utakon címmel Knezsik Istvánnal beszélgetünk a hajdan tanult fogalmak gyakorlatba történő átültetéséről Sebesség, nyomaték, súrlódás, erő, kölcsönhatás... ismerjük még ezek jelentőségét? Ha igen, segítenek bennünket, ha nem, akkor ellenünk fordulhatnak! Legyünk figyelmesek irányukban! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Érdekes Emberek: Az Érdekes emberek c. magazinban ma a kiskunhalasi Semmelweis Kórház újonnan kinevezett főigazgatójával, Dr. Szepesvári Szabolcs főorvos úrral beszélgetünk. A riportban a kezdetektől követhetjük életpályáját, mely sok érdekes, elgondolkodtató tanulságot tartalmaz. Fogadják szeretettel!

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: Életmódom az egészség - beszélgetés Somosköviné Németh Ildikóval

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter kiskunhalasi vezető ügyész könyv- és filmajánlója:Aurora Borealis - Északi fény. A Port.hu rezüméje szerint: Az Aurora Borealis - Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az '50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert. A filmet Mészáros Márta rendezte, egyben a forgató-könyvet, másokkal együtt ő írta. A főszereplők egyike Töröcsik Mari. Mészáros Márta a magyar filmművészet ikonikus alakja, egyéni sorsa a magyar közelmúlt eszenciája. A 82 éves rendező, Budapesten született, de 1935–1946 között a Szovjetunióban élt. Moszkvában az Össz-szövetségi Állami Filmfőiskolán szerzett filmrendező diplomát 1956-ban. Törőcsik Mari (Pély, 1935. november 23. –) a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Törőcsik Mari a legtöbbet díjazott magyar színésznő. Azon kevesek egyike, akik díjat nyertek a cannes-i fesztiválon is. 2017-ben a Forbes őt választotta a 4. legbefolyásosabb magyar nőnek a kultúrában. (ismétlés)

14:00 - 153-Lélekmód: Világkörüli útra indulnak- Varga Edwin és Veronika Scharpmann mesélnek. Városunk közismert és szeretett alakjának, Varga Gyulának eddig Svájcban élő és dolgozó fia Edwin közel egy éves ázsiai körútra indul barátnőjével, Veronikával. Miért is mond fel valaki egy jól fizető svájci állást a bizonytalan és szegény ázsiai országokban megvalósítandó önkéntes munka kedvéért? Pláne ketten egyszerre? No, Edwin élete korántsem volt híján a meglepetéseknek eddig sem, de ha velünk tartanak riportunkban egészen biztosan megértik azt a belső indítást, amely erre az útra indítja a párost. Ha vannak is félelmeik, de a megismerés vágya egészen más kultúrákat illetően erősebb és indulásra sarkallja őket. Megtudni, hogy a jóval szegényebb, sokszor mégis boldogabb kultúrák és emberek hogyan is élnek, és ebben tevőlegesen részt venni nagyon jó érzés és életre szóló élmény lehet – vallják a fiatalok! A pár hamarosan induló utazásának élményeit itt követhetik majd nyomon hallgatóink: https://thisismindblogging.wordpress.com! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha:Tortasütés mesterfokon. Rambala Rékával beszélgetünk, aki jelenleg cukrásznak készül és a torták világába kalauzol bennünket. Elárulja, hogy  mi a jó piskóta titka és milyen díszítési technikákkal tehetjük szebbé tortánkat.(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Pöttöm Panna és Az Útitárs

19:15 – Irodalom az Éterben: Jonathan Swift - Gulliver utazásai

20:00 – Lélekműhely: Az egészséges kapcsolati kultúra 2. – A férfiak eredetileg negatív anyakomplexusa 1.

21:20 – Életutak: Hitvalló -  Dr. Bagdy Gábor 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya