Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 12. 16. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Surányi Miklós - Egyedül vagyunk

5:30 – Serkenj fel! : Finta József atya - Katolikus

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Érdekes Emberek: Az esküvőszervezés világába Kissné Bocor Erzsébet kalauzol el bennünket. "... és boldogan élnek ..." címmel az Érdekes Emberek c. magazinban ma egy különleges világba kapunk betekintést, mégpedig egy esküvőszervező hölgy, Kissné Bocor Erzsébet segítségével, aki a Manó Dekor vezetője. Valaki egyszer ezt mondat: "Olyan lesz az egész házasságunk, mint ahogyan az esküvőnket szervezzük. Ha jó buli, akkor jó buli, ha vicces, akkor vicces, ha fáradságos és veszekedős, akkor fáradságos és veszekedős". Hogy mi is az igazság ebben a műfajban, az kiderül az adásból!(ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: Tallérné Nyitrai Ilonával, a Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesületének vezetőjével beszélgetünk. Karácsonyra készül az egyesület, ebből az alkalomból ajándékokat kapnak az egyesületi tagok. A beszélgetésből kiderül, hogy milyen éves rendezvényeik vannak, hogy a vidámság sem hiányzik a tagok közösségi életéből, hogy közösségi szolgálatra is várják a halasi középiskolásokat. ( A riport termékmegjelenítést tartalmaz!) (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Szakál Aurél a Thorma János múzeum igazgatója mesél a Bay gyűjtemény történetéről. Szakál Aurél idén készül el  100. nyomtatott kiadványával, melyben íróként vagy szerkesztőként közreműködött. A legtöbben mégis a Bay gyűjteményről fogják emlegetni nevét, mely ajándékozásnak katalizátora, segítője volt. Egyszóval nélküle nem jött volna létre! Az égiek szervezték valószínű mindezt, hisz kellett az ajándékozó szándéka, Aurél szemfülessége, kitartása, a városi vezetés bizalma és támogatása, a nyertes pályázat, no és mindez egyszerre, egy időben, közös akarattal. Az ajándék komoly szellemi érzelmi kincs városunknak, de nem mellesleg nagyon komoly nemzetközi turisztikai vonzerő is egyben. Berki Viola kiállítás a Pesti Vigadóban, iskolákkal történő óralátogatási tervek, hogy csak néhányat említsünk a már félig kész újabb tervei közül... Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: A Kodály év kapcsán ma a Klasszikusok órájában részletek hangzanak el a Kállai kettősből, a Galántai táncokból, A Háry János szvitből, a Mátrai képekből valamint az Esti dalt is meghallgathatjuk.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: A karácsony megmentése és  A mikulás karácsonya

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza - Kék pille

20:00 –Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 2.

21:20 – Régi tanítások: Református igehirdetést hallhatnak

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Agatha Christie - A karácsonyi puding