Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 12. 15. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Surányi Miklós - Egyedül vagyunk

5:30 – Serkenj fel! : Balogh Róbert - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Az "Üzenet a biztonságról" című előadás születéséről mesél Szeivold Andrea vezető. Közel 500 diák tekinthette meg a BRFK és az Üzenet szolnoki táncegyüttes közös produkcióját városunkban. Az előadás egy éve járja az országot, 13. alkalommal került Kiskunhalasra a produkció. A cél a kamasz korosztályra leselkedő veszélyekre való felhívás, művészi eszközökkel, közbeiktatva szakértők beszámolóit. A közlekedés, a drogok veszélyei, a túlzott mobilhasználat, a virtuális tér szabályai, csak hogy néhányat emeljünk ki a témák közül. 5 éve alakult át az eredetileg fitness egyesület egy jóval szabadabb keretrendszerű tánccsoporttá, melynek kifejezett célja egy-egy fontos üzenet átadása a közönségnek, a tánc és dráma eszközeivel. Feltétlenül tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha:A tél és az adventi készülődés egyik kedvenc desszertje a kürtös kalács. De hogyan is készül valójában? Lakó Eszterrel beszélgetünk, aki az újszegedi kürtös kalács sütöde egyik tulajdonosa. Eszter bevezet minket a kalácssütés rejtelmeibe és az ízek világába. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Levitték a magas vérnyomás határértékét. A tudósok szerint 140 évre is kitolható az emberélet hossza. Magyar fejlesztés segíthet világszerte a rákbetegeken. Különleges módszer: ionterápiával gyógyulnak a rákbetegek. Megerősítette egy műhold Einstein relativitáselméletét, bekapcsolták a tőlünk 21 milliárd km-re lévő Voyager–1 szonda hajtóműveit. Sosincs lefagyás az okosúton. (ismétlés)       

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Rippel Ferenc

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai adásában "Az igazi hősök azok, akik minden áron nyernek" címmel Siha János tanár úrral, a Kiskunhalasi Ált. Isk. testnevelőjével beszélgetünk. Az iskola diákjai a közelmúltban megrendezett Országos Terematlétikai Verseny döntőjében a legjobbak között végeztek. Több aranyérmet is elhoztak, és ez a jövőre nézve is igen biztató!

14:00 – Érdekes Emberek: Az esküvőszervezés világába Kissné Bocor Erzsébet kalauzol el bennünket. "... és boldogan élnek ..." címmel az Érdekes Emberek c. magazinban ma egy különleges világba kapunk betekintést, mégpedig egy esküvőszervező hölgy, Kissné Bocor Erzsébet segítségével, aki a Manó Dekor vezetője. Valaki egyszer ezt mondat: "Olyan lesz az egész házasságunk, mint ahogyan az esküvőnket szervezzük. Ha jó buli, akkor jó buli, ha vicces, akkor vicces, ha fáradságos és veszekedős, akkor fáradságos és veszekedős". Hogy mi is az igazság ebben a műfajban, az kiderül az adásból!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Játék-e a színjátszás? - Torgyik Tamás tanár úrral beszélgetünk. Önindító adásunkban Torgyik Tamás tanár úrral beszélgetünk, aki dráma szakos tanár a Kalocsai Szent István Gimnáziumban.Feszegetjük a rögtönzés, színjátszás, és a dráma kapcsán felmerülő kérdéseket. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A karácsony megmentése

19:15 - Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza - Kék pille

20:00 - Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 1.

21:00 – Életutak: Hitvalló - Dani Eszter 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Robert Merle - A sziget