Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 12. 07. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Surányi Miklós - Egyedül vagyunk

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: "Betlehem" Néptánc gála 2017 - Mándity Lászlóval beszélgetünk. A Kiskun táncegyüttes betlehemi karácsonyi színpadi táncjátékot ad elő mintegy kilencven szereplő közreműködésével a városi filmszínház színpadán december 7. 8. és 10-én több alkalommal. Mándity László táncművész tánctanárral valamint két szereplővel beszélgetettünk a Halas rádió mikrofonja előtt. (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: Advent és karácsony az idősek otthonában. Az adventi, karácsonyi műsorban első vendég Juhász György a Halas Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központjának vezetője. Beszélgetünk az otthon lakóinak karácsonyáról, az idős emberek ünnepi készülődéséről és azokról a gyerekekről és emberekről akik mindent megtesznek, hogy szebbé, gazdagabbá tegyék a lakók karácsonyát. Zárásként pedig óvodásokat ( Bíró Boglárka, Lengyel Janka, Tóth Emma, Városi Hédi) kérdeztük arról, hogy számukra mit jelent az advent, a várakozás, az ünneplés és a karácsony. (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Sparhelt: XVIII. Paprikás ételek Főzőversenyén a Vári szakiskola csapatának, alföldi cséplős csülök étele elnyerte az EZÜSTBOGRÁCS DÌJAT. A szakiskola szakács versenyzőivel, Német Anitával és Faragó Endrével beszélget a műsorvezető, Brinkus Helga!

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Indul a korizás Halason! - Varga Judit igazgatónő tájékoztat. Végre itt a régóta várt koripálya Halason! A szürke téli hétvégéket immár  vidám zeneszó mellett, szabad levegős korizással tölthetik városlakóink! Jégdiszkó szilveszterkor? Nos igen! Sőt mi több decemberben ingyenesen használható a pálya! A Szilády gimnázium vezetője, mint az üzemeltető intézmény  igazgatója mesél a részletekről riportunkban. Halasi iskolai csoportokat egyeztetés után, szintén ingyenesen vár a Szilády koripálya. A pontos nyitvatartásról és a pálya használati rendjéről a szilady.net-en tájékozódhatnak az érdeklődők!

14:00 - 153-Lélekmód: "Mindenkinek jár egy esély!" - Dr. Dobos András állatorvosi szemspecialista életútriportja. Állatok százainak szeme világát mentette már meg a Dr. Dobos András vezette Kiséri Állatorvosi klinika. Hogyan válik valaki címzetes egyetemi docenssé, akihez a határon túlról is elzarándokolnak a gazdik, hogy kis kedvencükre ne az örök sötétség boruljon egy-egy szem baleset miatt? Mindenkinek jár egy esély! - mondja és biztosak lehetünk benne, hogy hiteles amit mond, hisz maga is átélte az újrakezdés és gyógyulás csodáját! A sors keze talán, hogy ilyen hihetetlen magas színvonalú tudományos kutatás és fejlesztő munkát végez András, hisz egy súlyos baleset és 12 éves fájdalmakkal kísért felépülés terelte őt az állatorvosi területen belül a szemészet felé. Azóta tudományos kutatásokat végez, és saját fejlesztésű módszereket dolgoz ki, no és tanítja is mindezt egyetemi hallgatóknak, hisz a tudás közös kincs. Mert a szervezet gyógyulni akar és nekünk alázatosan, sok munkával segíteni kell neki ebben! - Vallja a rendkívül színes egyéniségű docens. Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Töltött káposzta, mákos guba, bejgli.... Milyen menü kerüljön az ünnepi asztalra? Karácsonyi ételekről, szokásokról beszélgetünk Bajnainé Hásenfracz Beátával, aki gyakorlott háziasszonyként elmeséli, milyen fogásokkal várja az ünnepekkor szeretteit.(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Kilenc kutya karácsonya

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza - Kék pille

20:00 – Lélekműhely: Az önértékelés alapja: érzések/vágyak v. tettek, saját magunk és mások "ön"- értékelése

21:20 – Életutak:Hitvalló - Győrfi Szabolcs 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Pokol a hegyek közt