Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 10. 14. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Az ajtó

5:30 – Serkenj fel! : Finta József atya - Katolikus

6:54 – A Nap Igéje

8:00 –Babusgató: Dícséret-büntetés: Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval beszélgetünk 2. rész. Minden szülő jól viselkedő, udvarias, jól tanuló, szófogadó kisgyermeket szeretne. Ezek az adottságok fellelhetőek a gyerekek nagy részében. A szülők, nevelők kezében az eszköz a nevelés és a módszerek sokasága. Milyen módszereket használjunk? Dícséret, büntetés, példamutatás, segítségnyújtás stb. Milyen hatásai vannak a gyerekek személyiségének fejlődésére? Mai adásunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ. Vendégem ma is Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó, a Napsugár Óvodák Szilády Áron utcai óvodájának óvodapedagógusa. (ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: A Talpig civilben magazin mai adásában az RTL klubbon, az X-Faktorban is szereplő tázlári Rozmaring Asszonykórus mutatkozik be. Vidám, felszabadult társaság, akiknek életelemük az éneklés. Beszélgetésünk során örömmel elevenítették fel fellépéseik során történt vidám eseményeket. Vezetőjük Mártáné Czékus Györgyi, aki temperamentumával, rátermettségével, szervezőképességével igazi közösséggé formálta a kórust. A riport végén stílusosan a rozmaringról énekelnek... Jó lesz, higgyék el! Beke László (ismétlés)

10:00- Mongying show: (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód:Elengedés háza I. - Nagy Laci és Drizner Zsuzsa vezetők mesélnek. Elengedetten, szabadon élni, bátran vágni az előttünk álló feladatokba. - Ki ne vágyna erre? Elengedni rossz és kínzó berögződéseinket és fellélegezve úgy élni minden percben, ahogyan azt igazán érdemes. Nem lehetetlen ezt elérni, erre vállalkoznak Laci és Zsuzsa közel 16 éve. Mindketten református lelkészek, de nem egyházi intézményről van szó. Az elengedés útja, melynek megtalálásában segítik az oda érkezőket, meglepően egyszerű, ugyanakkor pont ezért félelmetes. Ezt az utat ők személyesen is megjártak, mely életeseményekről őszintén mesélnek a riportban. Természetesen megismerjük a házban zajló munkát. Riportunk első részében tartsanak velünk! Ha így tesznek, a jövő heti folytatásban már biztosan velünk lesznek! Tavasztól fogadnak ismét útkeresőket, részletekről az elengedeshaza.hu oldalon tájékozódhatnak! (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Aradszky László 1935-ben született Budapesten. Először a Töltőtolljavító Ktsz-ben dolgozott,  majd az Országos Szórakoztatózenei Központ stúdiójában és a Magyar Rádió Tánczenei Stúdiójában tanult.1963-ban a Magyar Rádió Tessék választani! könnyűzenei versenyén megosztott első helyezést nyert Még ide-oda húz a szív című dalával. 1966-ban a Magyar Rádió Made in Hungary hangversenyét az Isten véled édes Piroskám című versenydallal nyerte meg, ő lett a magyar hanglemezgyártás történetének első aranylemezes énekese. Rá emlékezünk mai adásunkban.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Szabó Magda - Tündér Lala

19:15 – Irodalom az Éterben: Móricz Zsigmond - Légy jó mindhalálig

20:00 –Lélekműhely: A párválasztás hiánymotivált, illetve elégtelen okai 3. Ismétlés. 8. Valamivel, vagy valakivel szembeni döntés. 9. Hiányokat akarok bepótolni, megkapni, amit nem kaptam. 10. Súlyos veszteségre adott válasz.

21:20 – Régi tanítások: Református igehirdetést hallhatnak

22:00 - Éjszakai virrasztó Irodalom: Jókai Mór - A Lélekidomár