Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 10. 12. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Az ajtó

5:30 – Serkenj fel! -   Édes Árpád - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Bíró Emőke tanárnő az okt. 13-i pénteki bolyai csapatversenyről mesél. A népszerű bolyai matematika csapatverseny megyei fordulójának ad otthont a Szilády gimnázium péntek délután 14.30-tól. A tanárnő segítségével megtudjuk miért is hasznos a csapatverseny, kik is voltak a Bolyaiak a matematikában. FIGYELEM! A tanárnő 3 kedves feladvánnyal kedveskedik a hallgatóknak. Aki bármelyik feladat helyes megoldását beküldi az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. bögrét kap (a két leggyorsabb válaszadó), és selfit készíthet nyilatkozó tanárnőnkkel! Tartsanak velünk és oldják meg a harmadikosoknak illetve nyolcadikosoknak szóló feladatokat!(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: Dicséret-büntetés: Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval beszélgetünk 2. rész. Minden szülő jól viselkedő, udvarias, jól tanuló, szófogadó kisgyermeket szeretne. Ezek az adottságok fellelhetőek a gyerekek nagy részében. A szülők, nevelők kezében az eszköz a nevelés és a módszerek sokasága. Milyen módszereket használjunk? Dicséret, büntetés, példamutatás, segítségnyújtás stb. Milyen hatásai vannak a gyerekek személyiségének fejlődésére? Mai adásunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ. Vendégem ma is Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó, a Napsugár Óvodák Szilády Áron utcai óvodájának óvodapedagógusa.

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: Lágy lézer találmányról - közvetlenül Dr. Rózsa Károly fejlesztőtől

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Az okt.20-i kiskutatók délutánjára invitál Somogyvári Rita sziládys tanárnő.  Néhány év szünet után újraindul a Szilády laboratóriumában a Kis kutatók Délutánja. Megújult formában 2017 októberétől több tantárgy keretében is zajlanak kísérletek, melyben részt vehetnek a nebulók! Tartsanak velünk!

14:00 - 153-Lélekmód: Elengedés háza I. - Nagy Laci és Drizner Zsuzsa vezetők mesélnek. Elengedetten, szabadon élni, bátran vágni az előttünk álló feladatokba. - Ki ne vágyna erre? Elengedni rossz és kínzó berögződéseinket és fellélegezve úgy élni minden percben, ahogyan azt igazán érdemes. Nem lehetetlen ezt elérni, erre vállalkoznak Laci és Zsuzsa közel 16 éve. Mindketten református lelkészek, de nem egyházi intézményről van szó. Az elengedés útja, melynek megtalálásában segítik az oda érkezőket, meglepően egyszerű, ugyanakkor pont ezért félelmetes. Ezt az utat ők személyesen is megjártak, mely életeseményekről őszintén mesélnek a riportban. Természetesen megismerjük a házban zajló munkát. Riportunk első részében tartsanak velünk! Ha így tesznek, a jövő heti folytatásban már biztosan velünk lesznek! Tavasztól fogadnak ismét útkeresőket, részletekről az elengedeshaza.hu oldalon tájékozódhatnak!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Hopfanatic nyílt nap - élménybeszámoló. Ti is úgy gondoljátok, hogy egy fantasztikus hétvégén vagyunk túl? Mi határozottan! Mert ez valami SZUPER volt! Ugyanis szombaton került megrendezésre a HOPFANATIC Sörfőzde első nyílt napja, ahol TÖBB SZÁZAN voltatok kíváncsiak arra, hogyan készülnek a díjnyertes halasi sörök. Emellett lehetőség volt a jobbnál jobb ételeket (Kiss Tomi saját termesztésű chilijéből készült chilis babot, BBQ cafatos szendvicset és gyrost) a legfinomabb sörökkel leöblíteni! Estére is nagyon sokan maradtatok, amikor is DJ Csongi egy fergeteges bulit csapott! A HOPFANATIC csapata köszöni nektek, hogy jelenlétetekkel emeltétek eme különleges nap fényét! Találkozzunk legközelebb is! (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Szabó Magda - Tündér Lala

19:15 – Irodalom az Éterben: Móricz Zsigmond - Légy jó mindhalálig

20:00 – Lélekműhely: Választás, döntés, elköteleződés 3. A párválasztás hiánymotivált, illetve elégtelen okai 1. Ismétlés - "Tudom mit tettél tavaly nyáron" A párválasztás hiánymotivált, illetve elégtelen okai 1. Menekülés otthonról, menekülés valakitől, vagy valamitől. 2. Félelemből. 3. Előző kapcsolat gyógyítása az előző kapcsolat felejtése céljából. 4. Mikor valaki a saját individuális önazonosságát egy kapcsolatban akarja megtalálni.

21:20 – Életutak: Hitvalló- Pogány Gábor Benő 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A Lélekidomár