Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 10. 11. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Az ajtó

5:30 – Serkenj fel!- Friebert Tibor - Baptista

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: "Felettünk az ég!" címmel Balogh István csillagásszal beszélgetünk az október 16-19 között megrendezésre kerülő csillagászati napokról. Igen nagy múltra tekint vissza ez a kezdeményezés, amelyen ebben az évben igazán nagy nevű tudósok lesznek az előadók. Ha érdekli önöket, hogy magunk vagyunk-e a világmindenségben, lesz-e valaha módunk a csillagok között utazni, hallgassák meg adásunkat, és jöjjenek el a Csipkeház dísztermében tartandó előadásokra is. Nem bánják meg!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – 153-Lélkemód magazin: Elengedés háza I. - Nagy Laci és Drizner Zsuzsa vezetők mesélnek. Elengedetten, szabadon élni, bátran vágni az előttünk álló feladatokba. - Ki ne vágyna erre? Elengedni rossz és kínzó berögződéseinket és fellélegezve úgy élni minden percben, ahogyan azt igazán érdemes. Nem lehetetlen ezt elérni, erre vállalkoznak Laci és Zsuzsa közel 16 éve. Mindketten református lelkészek, de nem egyházi intézményről van szó. Az elengedés útja, melynek megtalálásában segítik az oda érkezőket, meglepően egyszerű, ugyanakkor pont ezért félelmetes. Ezt az utat ők személyesen is megjártak, mely életeseményekről őszintén mesélnek a riportban. Természetesen megismerjük a házban zajló munkát. Riportunk első részében tartsanak velünk! Ha így tesznek, a jövő heti folytatásban már biztosan velünk lesznek! Tavasztól fogadnak ismét útkeresőket, részletekről az elengedeshaza.hu oldalon tájékozódhatnak!

11:00 – S’Örömkonyha:Hopfanatic nyílt nap - élménybeszámoló. Ti is úgy gondoljátok, hogy egy fantasztikus hétvégén vagyunk túl? Mi határozottan! Mert ez valami SZUPER volt! Ugyanis szombaton került megrendezésre a HOPFANATIC Sörfőzde első nyílt napja, ahol TÖBB SZÁZAN voltatok kíváncsiak arra, hogyan készülnek a díjnyertes halasi sörök. Emellett lehetőség volt a jobbnál jobb ételeket (Kiss Tomi saját termesztésű chilijéből készült chilis babot, BBQ cafatos szendvicset és gyrost) a legfinomabb sörökkel leöblíteni! Estére is nagyon sokan maradtatok, amikor is DJ Csongi egy fergeteges bulit csapott! A HOPFANATIC csapata köszöni nektek, hogy jelenlétetekkel emeltétek eme különleges nap fényét! Találkozzunk legközelebb is!

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Bíró Emőke tanárnő az okt. 13-i pénteki bolyai csapatversenyről mesél. A népszerű bolyai matematika csapatverseny megyei fordulójának ad otthont a Szilády gimnázium péntek délután 14.30-tól. A tanárnő segítségével megtudjuk miért is hasznos a csapatverseny, kik is voltak a Bolyaiak a matematikában. FIGYELEM! A tanárnő 3 kedves feladvánnyal kedveskedik a hallgatóknak. Aki bármelyik feladat helyes megoldását beküldi az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. bögrét kap (a két leggyorsabb válaszadó), és selfit készíthet nyilatkozó tanárnőnkkel! Tartsanak velünk és oldják meg a harmadikosoknak illetve nyolcadikosoknak szóló feladatokat!

14:00 – Sztárportré: A Sztárportré adásában elgondolkodtató beszélgetéseket, pillanatokat hallhatnak. Molnár Szabolcs vendége lesz: Gallusz Niki, Soma, Réz András, Kowalsky Balázs Gyula, Horányi Juli, St.Martin, Völgyesi Gabi, Szandi, Forgács Gábor, Lang Györgyi és Karalyos Gábor. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Az Érdekes Emberek c. magazinunkban: "Otthonról haza" címmel Fehér Fedoszja tanárnővel, kamarazenekari művésszel beszélgetünk. A hajdani Szovjetúnióban született, ahol zenei tehetsége hamar kiderült. Később Moszkvába került, ahol egy ott tanuló fiatal magyar katonatiszttel kötött házasságot. Érzéseiről, küzdelmeiről, a beilleszkedés, nyelvtanulás örömeiről és nehézségeiről mesél ízes, oroszos akcentusával. Betekintést kapunk abba a különleges gasztronómiába is, amelyet Magyarországon sem felejtett el...(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Szabó Magda - Tündér Lala

19: 15 – Irodalom az Éterben:  Móricz Zsigmond - Légy jó mindhalálig

20:00 – Lélekműhely: Választás, döntés, elköteleződés 2. Isten hozott benneteket, nagyon köszöntök mindenkit! Jó látni benneteket. Igen, a szó szoros értelmében is. Nagyon, lehet, hogy valóban elérkezett az idő ahhoz, hogy helyet váltsunk.

 21:20 – Életutak: Fekete Ágnes riportja: Szenvedélybetegség - egy párt hallhatnak

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A Lélekidomár