Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 09. 13. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel!- Kádár Szilárd - Baptista

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Momentán társulat rögtönzött szülői értekezlete a Sziládyban. Különleges szülői értekezletre regisztrálhattak a Szilády gimnázium szülei, diákjai nemrégiben. A Momentán társulat a helyszínen összegyűjtött esetek alapján egy rendkívül élvezetes rögtönzött színdarabot ad elő az iskolában. Majd a darab feldolgozása rögtön az előadás után szakemberek segítségével mind a szülők, mind a diákok számára megtörténik, biztosítva az igazi bevonódást, aktív figyelmet és problémamegoldást. A délelőtt folyamán a kezdő évfolyam számára szintén izgalmas és interaktív módon a biztonságos internethasználat kialakításán dolgozik a csapat. Az országosan még új, ámde rendkívül sikeres programot a Felelős szülők iskolája szervezet dolgozta ki. Feltétlenül tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – 153-Lélkemód magazin: Fagyiárus vagy közgazdász? - Barta Emese életútja. A halasi születésű Emese négy éve dolgozik közgazdászként Budapesten. Rendkívül sok kedves emlékét osztja meg a riportban a hallgatókkal, megismerjük családi indíttatását, szeretett tanítóit, tanárait. Megtudjuk hogyan is lett inkább közgazdász, mint fagyi árus és azt is, mit csinál  általában egy közgazdász, ki az akinek ezt a pályát javasolja.  Belelátunk mit is csinál egy szakmabeli, mit jelent és hogyan működik egy mai, modern munkahely, mit jelent projekteken lenni. Megtudjuk mik azok a fő kompetenciák és képességek, melyek segítségével Mesi több ezer ember jól szervezett munkájáért felel ma. Abban is segít nekünk, hogyan érdemes továbbtanuláskor sulit választani. Feltétlenül tartsanak velünk!

11:00 – S’Örömkonyha: Csináljuk a fesztivált. A pazar Szüreti Fesztivál után, kicsit visszatekintünk, és beszélgetünk a tipikus fesztivál kajákról. Meg persze a sör is visszakerül a terítékre, kicsit régen ejtettünk szót erről, házi sörök, borok. Ismét gasztro-csavargunk. Várjuk Önöket a készülékek elé, vagy online, Kiss Tamás gasztro szakértővel.

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: "Újratervezés" címmel Hozdik Zsolt kiskunhalasi plébánossal beszélgetünk abból az alkalomból, hogy több, mint egy évtizednyi szolgálat után ismét városunkban szolgál. Milyen tervekkel, reményekkel érkezett, hogy kívánja erősebbé, élőbbé tenni az itteni katolikus közösség életét; ezekről és számos más kérdésről beszélgetünk plébános atyával. Fogadják műsorunkat szeretettel!

14:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Kecskés Tibor Kefír lesz Molnár Szabolcs beszélgető partnere.(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Talpig Civilben: A Talpig Civilben című magazinban "Tánc közben varázslat vesz körül" címmel Mándity Lászlóval, a Kiskun Táncegyüttes vezetőjével beszélgetünk. A riportban megelevenedik a múlt, és kibontakozik a jövő. Mindez olyan gondolatok kíséretében, amelyek jóval túlmutatnak a táncon, mint tevékenységen és látványosságon, és elérnek a szívig, a lélekig... Fogadják a beszélgetést szeretettel!(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Dörmögő Dömötör és a labdarúgók

19: 15 – Irodalom az Éterben:  James Herriot - Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 – Lélekműhely: Szenvedély az elköteleződésben 6. - A kiégés füstölgése vagy a szenvedély lobogása.

 21:20 – Életutak: Fekete Ágnes riportja: Két teológus, Dr. Szűcs Ferenc, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, és Dr. Kránitz Mihály a Pázmány Péter Tudományegyetem rektorhelyettese beszélgetnek többek között Mária személyének a kérdéséről.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök