Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017.08. 19. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! : Berki József - Katolikus

6:54 – A Nap Igéje

8:00 –Babusgató:A várandóságról - Lászlóné Piszmán Ildikó védőnővel beszélget Halász Noémi(ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: Zöld-Híd Halas Egyesület- Mongyi Marianna: Minden más lenne a mai ember életében, ha nem veszítette volna el közösségét, vagy legalább mélyebb érdeklődését és vonzódását a természet iránt. Sokaknak ez persze nem probléma, mert megbecsülik, ápolják mindazt, ami a környezetükben található. Mégis: sok az eldobált szemét, a megrongált fák, bokrok, parkok, és nagyobb az érdeklődés mindazok felé, ami virtuális, kézzel nem fogható. Él városunkban egy óvónő, Mongyi Marianna, akinek egy sorsfordító életesemény után a természetes környezet óvása vált szívügyévé. Hogy ezt miként végzi, milyen eredményességgel, milyen tervek és eszközök birtokában, milyen módon működik az általa létrehívott Zöld-Híd Halas Egyesület; erről beszélgetünk. Reméljük, a műsor után másként tekintenek természetes környezetükre! Jó rádióhallgatást kívánunk!(ismétlés)

10:00- Mongying show: (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Böjte Csaba testvér srácai nyári vakáción Fehér Péter keresztapánál:Kovács Angelo-val beszélgetünk, aki céltudatos tíz év körüli fiatalember Nagyszalontáról, a Dévai Gyermekmentő Alapítvány egyik gyermekotthonából. Testvérével együtt nyári vakációját tölti Fehér Péter családjánál városunkban. Három évesen került az otthonba, közel hat éves kora óta aktív segítője a házimunka ráeső részének és pontosan tudja, habár a tanulás nem épp könnyű és élvezetes időnként, de jövőjének kulcsa, hisz szakács szeretne lenni. Hogy hogyan is telik az élet egy otthonban, és milyen szép tervei is vannak Angeló-nak, megtudhatják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószék: Baptista Istentisztelet

17:00 – Klasszikusok órája: Az operairodalom utolsó nagy mestere, Giacomo Puccini 1858. december 22-én született. Zenészdinasztiából származott, dédapja zenekarában Paganini, „az ördög hegedűse" volt az elsőhegedűs, nagyapja operákat írt, apja zeneiskolai igazgató és orgonaművész volt. Puccini szegénysége miatt ösztöndíjasként került a milánói konzervatóriumba, amelyet három helyett két év alatt végzett el, s ekkor kötött barátságot Mascagnival és Leoncavallóval. Első operája egy pályázatra született, s szerződést kapott egy másodikra is, de a sikerre még várnia kellett: meghalt édesanyja, anyagi gondjai keletkeztek, botrányba keveredett egy férjes asszonnyal folytatott viszonya miatt. Az igazi áttörést végül 1893-ban a Prévost regénye nyomán készült Manon Lescaut című opera hozta meg számára. Végre gazdag ember lett, a jogdíjakból villát vásárolt, feleségül vette szerelmét és a komponálásnak szentelhette magát. A második résszel folytatjuk Puccimiről szóló három részes adásunkat a Klasszikusok órája című műsorban.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: A hercegnő és a kobold

19:15 – Irodalom az Éterben: Herriot James – A repülő állatorvos

20.00 – Lélekműhely:A büntető készenlét-séma 22. - Mit tehetek, amikor azt gondolom, hogy már mindent megpróbáltam? Első lépés: eldöntjük, hogy a problémát most nem akarjuk megoldani. Egymást beavatjuk az álmainkba, a vágyainkba, a terveinkbe. A változáshoz nagyon sok érzelmi energiára lesz szükségem. Mi az, amiért ilyenkor dolgozunk? Második lépés: Beszéljünk az elakadást jelentő témáról. Az egyenes vonalú fejlődés nem történhet már meg. Hogyan beszéljünk arról, hogy hogyan élem meg a problémát? Ne a férjemnek, vagy a feleségemnek beszéljek, hanem egy „harmadiknak”. A problémához való hozzáférésünket szükséges biztosítanunk. Megértés, együttérzés, megbecsülés, tisztelet.…

21:20 – Régi tanítások: Dányi-Nagy Márió

22:00 - Éjszakai virrasztó Irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök