Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017.08. 17. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! -  Édes Árpád

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: dr. Finta József plébános, érseki helynök nagy örömmel és lelkesedéssel mesél az idei nyári gyermektáborairól, a 3. évtizede zajló bugaci egyházmegyei illetve a kővágószőlősi ifjúsági táborokról. A rendkívül fontos önismeret és közösségépítés volt a célja mindkét tábornak a jézusi szeretet megismerése mellett. Hallhatunk az idei kolping kirándulásról is Erdélyben, és természetesen ha még nem tudtuk, megismerjük azt is, mi is az a kolping! Tartsanak velünk!(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Babusgató:A várandóságról - Lászlóné Piszmán Ildikó védőnővel beszélget Halász Noémi

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: Sport és hagyományőrzés vagy mindkettő. Jordanovné Bicskei Nórával az íjászatról beszélget Király Krisztina

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Városunk augusztus 20.-i hétvégének programjairól Rajcsány Betti és Vadkerti Mónika mesélnek. A Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft programszervezői tájékoztatnak bennünket arról a fantasztikus programsorozatról, mely az ünnepi hétvégén vár ránk. Kezdődik augusztus 19-én este a Folk esttel 19 órától az ünnepi vasárnapon sok izgalmas családi program és megszokott tűzijáték mellet a fellépő között köszönthetjük fél 10-től a Zanzibárt. Hétfőn és kedden esténként a főtéren az Interetno szabadkai fesztivál fellépői közül mutatkozik be a lett, majd három dél-amerikai tánccsoport. Feltétlenül hallgassák meg, milyen szuper menüt állítottak össze a szervezők!

14:00 – 153-Lélekmód: Böjte Csaba testvér srácai nyári vakáción Fehér Péter keresztapánál. Kovács Angelo-val beszélgetünk, aki céltudatos tíz év körüli fiatalember Nagyszalontáról, a Dévai Gyermekmentő Alapítvány egyik gyermekotthonából. Testvérével együtt nyári vakációját tölti Fehér Péter családjánál városunkban. Három évesen került az otthonba, közel hat éves kora óta aktív segítője a házimunka ráeső részének és pontosan tudja, habár a tanulás nem épp könnyű és élvezetes időnként, de jövőjének kulcsa, hisz szakács szeretne lenni. Hogy hogyan is telik az élet egy otthonban, és milyen szép tervei is vannak Angeló-nak, megtudhatják, ha velünk tartanak!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Az olasz konyha titkos összetevői. Az olasz konyha mindig világhírű volt, de soha olyan fénykorát nem élte, mint napjainkban. Mi lehet ennek az oka? Mit tudnak ők, amit mások nem? Ha a világ bármely pontján bemegyünk egy étterembe, és az étlapot böngészve felfedezünk legalább egy olasz ételt, nagy valószínűséggel azt választjuk, anélkül hogy döntésünk okát firtatnánk. Kiss Tamás mesterszakács elárulja, miért ennyire népszerűek az olasz konyha összetevői, néhány recepttel, kulisszatitkokkal. Igazi Olasz-Toszkán hangulat, tartsanak velünk!(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: A hercegnő és a kobold

19:15 – Irodalom az Éterben: Herriot James – A repülő állatorvos

20:00 – Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 20. - Mit tegyek, ha itt az idő a halaszthatatlan változásra? Dobrowolsky – Az érzelmi fejlődés – 6 pont - ismétlés. 1. Az érzelmi zavar valamilyen lehetőség. 2. A negatív érzelmek elviselése. 3. Az önreflexió képessége. 4. Belátás. 5. Ellehetetlenülés. 6. Tudatosság. A krízis átélése. Paul Watzlawick: Változás. Probléma – Megoldás – Jobban vagyok. Reinhard Krüger: „ A szenvedélybeteg problémája a szenvedélybetegsége.” Elégedetten élni megoldhatatlan problémákkal. Történetek Watzlawicktól (Óvoda. Utazási kényszerbetegség.) Watzlawick – A váratlan.

21:20 – Életutak: Hitvalló - Kulin Borbála

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J. R. R. Tolkien A hobbit