Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. június 25., Vasárnap

Írta:

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom:Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel!-  Dányi-Nagy Márió

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Az Omega 1962-ben alakult, legelső fellépésük a Budapesti Műszaki Egyetem Hess András téri klubjában volt. Az együttes több mint öt évtizedes, olykor nehézségekkel teli pályafutása kiemelkedő a rockzene történetében.(ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Egymásra hangolva magazin –Pap Miklós görög katolikus atya a Sapientia Főiskola Tanszék vezetője.

15:00 – HalasAnno: Kuláküldözés: Élősdi, kizsákmányoló, pók, pióca, vámpír, vérszopó – többek között ezekkel a jelzőkkel illeték azokat 1947 és 1956 között, akik a második világháború előtt a magyar társadalom legerősebb gerincét alkották. Sok százezer embert meghurcoltak, megaláztak, csak mert dolgozott, önálló családi gazdaságot hozott létre, szeretteinek a tsz-eken kívül kenyeret biztosított a mezőgazdaságból. Többek végül engedtek a kényszernek és látszólag vagy teljes mértékben a rendszer hívei lettek. Néhányan a passzív ellenállást választották örök életükre. Ám számtalan néma áldozat nyugszik a temetőinkben, akiknek tragédiáit gyakran már a családjaik sem ismerik, ismerhetik. Őrájuk is emlékeznünk kell!

16:00- Sztárportré: Interjú Vincze Lillával: Hogyan tud Vincze Lilla megújulni és akár fiatalokat megszégyenítő lelkesedéssel új fellépéseket, zenei projekteket szervezni? Miért oszlott fel sikere csúcsán a Napoleon Boulevard? Mi köze Luc Besson francia rendezőnek Vincze Lilla dalaihoz? Ha hétköznapi beszélgetésekben a korszakos magyar együttesekről esik szó, biztosan felmerül a Napoleon Boulevard is, és akkor Vincze Lilla énekesnő, szövegíró a következő, aki lelki szemeink előtt megjelenik. Az 1985-ben alakult együttes az I. Interpop fesztiválon, a Kérlek, ne félj című dallal azonnal a közönség kedvencévé vált. Bármilyen hihetetlen is, de Lilla különleges énekhangja és a Napoleon Boulevard dalai az együttes röpke négy éves szárnyalása alatt több mint 1 millió hanghordozót adtak el a rendszerváltás idején, és ezzel egy korszak meghatározó kulturális képviselői lettek. Azóta több korszakváltáson vagyunk túl mi is, és az együttes is. Az énekesnő ma is szinte ugyanazzal a lelkesedéssel lép fel és énekel, hiszen mindig megújul. Ahogy a Napoleon Boulevard is, ami 2009-ben újra összeállt és folyamatosan koncertezik. Beszélgetésünkben erről a megújulásról, a bizalomról, a példaképekről, a tehetségek neveléséről, nyitottságról, a zenéről beszélgettünk a siófoki származású énekesnővel. Ugyan sok szó esett világlátásáról is, szerinte ha nem mondana semmit, csupán a dalait vizsgálva is össze lehetne állítani életművét, és pontos képet kapnánk róla. A műsor tengert idéző háttere is nagyon passzolt Lilla személyiségéhez, mert az egyik meghatározó korszakát és albumát idézte meg. "A mélykék album szimbólum is nekem; egyfajta belső origó, amiben benne van a Balaton, a gyermekkorom, a megújulás, az örök tisztaság iránti vágyam". A szabad, már-már baráti beszélgetésben sok érdekességet megtudhattunk Vincze Lilla motívumairól, gyerekkoráról, céljairól. Szó esett arról is, hogy ő a crossover zenei stílus kavalkád egyik első hazai képviselője is, mert az elsők között próbálkozott a crossoverrel (2008-ban, az Angyalnak, madárnak c. lemezével). Mivel Lilla tanít is (2000 óta saját énekiskolát működtet), a tehetségek nevelésével kapcsolatban sok érdekes gondolata, jótanácsa volt. Például szerinte "a példaképek miatt leszel más és választasz egy szakmát".  Az énekesnő szerint a dicséret kulcsfontosságú ebben a nevelésben: "mindig meg kell fogni azt a pontot, ahol ott a siker és azt fel kell erősíteni". Erre való a dicséret is véleménye szerint. A komolyabb témákat sem hagytuk ki. Ha ennyire sikeres volt, miért oszlott fel az akkor extrém népszerű Napoleon Boulevard? Később miért álltak újra össze és mit terveznek? Mindent tisztáztunk a Sztárportré szabad stílusú, filozofikus mélységeket is érintő műsorában Vincze Lillával. (ismétlés)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat:Mikszáth Kálmán - A két koldusdiák

19:15 – Irodalom az éterben: Hegedűs Géza - A milétoszi hajós

20:00-Lélekműhely: A mély hit jellemzői Mt.15,21-28 alapján 2.rész : 3. Nem kérdőjelez meg. Magára vonatkoztat. 4. Képes összpontosítani. A mély hit hindu megközelítése: az embert három beállítódás jellemzi (összhang vagy jóság, szenvedély, sötétség vagy tudatlanság).

21:00 - Régi Tanítások: Dányi-Nagy Márió

22:00 -  Éjszakai virrasztó Irodalom:Jókai Mór: A jövő század regénye