Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. június 21., Szerda

Írta:

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel!- Dányi-Nagy Márió

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: az előző napi adás ismétlése

6:54 – A Nap igéje                                                                                            

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – 153-Lélkemód magazin: Horváthné Rózsa körzeti nővér mesél a hospice szolgálatról, az utolsó lépéseknél járók segítéséről: 153 Lélekmód magazinunkban megismerjük, hogy az életerőtől és életkedvtől ragyogó asszony hogyan is választotta ezt a nővérhivatást, melyet immár közel harminc éve rendületlen erővel végez. A sikeres életpályát fémjelzi az is, hogy fia ma már orvosként dolgozik, lánya hamarosan gyógytornászként folytatja az egészségügyben az emberek segítését. Jó néhány éve már, hogy segíti az otthonápolásban a betegeket és hozzátartozóikat. De ami leginkább tabu téma ma civilizált világunkban, a haldoklók és családjaik testi-lelki segítését végzi. A halál, ahogyan a születés is természetes része az életünknek és a legjobb, ha így tekintünk az utolsó napokra is. Joga van megtudni egy gyógyíthatatlan betegnek a valóságot, hisz alkalmat kell teremteni neki és családjának arra, hogy a lezáratlan gyakorlati, de leginkább érzelmi feladatok rendeződjenek, kimondódjanak a búcsú és szeretet szavai, érintései és szükség esetén a megbocsátásra alkalom adódjék. Egy életút után fontos, hogy a búcsú is méltó legyen! Akár egy simítás is jelezheti, hogy ott vagyunk a búcsúzó szerettünk mellett és nincs egyedül ezekben az utolsó, ismeretlen útra készülő órákban, napokban – vallja. Feltétlenül tartsanak velünk!

11:00 - Rövid Tájékoztató rovat: Kedvenceink védelmében:

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Csík János

14:00 – bITmobil– Informatikai tájékoztató magazin: (keddi adás ismétlése)

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:Vadkerti Mónika főszervező mesél a június 23-i sóstói Szent Iván éji vigalom programjáról: Vadkerti Mónika főszervező mesél a június 23-i sóstói Szent Iván éji vigalom programjáról

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

19:00 – Szép Álmokat: Thomas a gőzmozdony

19: 15 – Irodalom az Éterben:  Hegedűs Géza - A milétoszi hajós

20:00 – Lélekműhely:  A Hit fejlődése az egyénben 4.: 7. Az univerzalizáló (egyetemes) hit (8 pont). Példák Haszid-történeteken keresztül.

 21:20 – Életutak: Fekete Ágnes riportja: Mit is jelent a megértés? Sok mindent, például az emlékezést. Következő riportunkban ezen az úton szeretnénk megérteni az életet. Következő hétvégén lesz Debrecenben az ott végzett diákok szokásos nagy találkozója. Most egy különleges ünnep is kíséri a rendezvényt, emléktáblát emelnek ifjabb dr. Varga Zsigmond mártírhalált halt lelkésznek. Testvérével, Bodonhelyi Józsefnével beszélgettem róla. … Három olyan asszonnyal beszélgettem, akik felnőtt korukban tettek vallást hitükről és konfirmáltak.

 22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom:Jókai Mór: A jövő század regénye