Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. május 21., Vasárnap

Írta:

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom:Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel!-   Édes Árpád

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Leoncavallo a Pagliacci operát a Sonzogno cég pályázatára írta, ahol azonban Pietro Mascagni Parasztbecsület operája vitte el a pálmát. Mivel a kiírás kifejezetten egyfelvonásos operára vonatkozott, a zsűri nem értékelte Pagliaccit. A Songzo cég azonban felfigyelt az új operára, és két évvel később, 1892. május 21-én, elő is adta a milánói Teatro Dal Verme színpadán. Magyarországon egy évvel később, 1893. március 28-án mutatták be, a Magyar Királyi Operaház színpadán. A szövegkönyv ma is használt fordítását Pless Károly készítette. Az előadás nagy sikert aratott és mindmáig világszerte játsszák. A Bajazzók 125 éves. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Egymásra hangolva magazin –Pap Miklós görög katolikus atya a Sapientia Főiskola Tanszék vezetője.

15:00 – Életutak – Hitvalló

16:00- Sztárportré: A Sztárportréban Csordás Tibor: A lelkemnek nem lenne jó, ha valami olyat csinálnék, ami neki fájna. „Én tényleg sokáig válogattam, és azért vettem el Csillát feleségül, mert azt gondolom, hogy nagyon normálisan gondolkozik, és nagyon tisztelem azért, ahogyan hozzám áll, illetve ehhez az egészhez, ami körülöttünk van. Szerintem addig kell ezt az egészet húzni, amíg az ember eljut arra a pontra, hogy képes egy nőért lemondani a többiről. Nem azért mert valamilyen nyomás nehezedik rád, hanem mert tényleg így gondolod. A lelkemnek nem lenne jó, ha valami olyat csinálnék, ami neki fájna.” (ismétlés)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat:Aladinn csodalámpája

19:15 – Irodalom az éterben: Victor Hugo - A párizsi Notre - Dame

20:00-Lélekműhely:Az empátia, a hitelesség, s az elfogadás hatásai Rogers nyomán

21:00 - Régi Tanítások: Édes Árpád

22:00 -  Éjszakai virrasztó Irodalom:Rejtő Jenő - Az utolsó szó jogán