Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Irány a gólyatábor!

Ami miatt megéri elmenni a gólyatáborba:

1. A híresztelésekkel és a legendákkal szemben, nincsen erőszakos alkoholfogyasztás vagy megalázó feladatok. A gólyatábor csak pár nap a jövőbeli szaktársaiddal és a felsőbb évesekkel.

2. Már itt elkezdhetsz ismerkedni. A gólyatáborokban olyan barátságok és kapcsolatok alakulnak, amik az egész egyetem alatt végigkísérhetnek.

3. Az első hét az egyetemen ismerősök nélkül unalmas és ijesztő lehet, de ha a gólyatáborban már megismered a gólyák többségét, akkor nem idegen arcok között kell eltöltened a szeptembert.

4. A gólyatáborban hasznos információkat kaphatsz az egyetemről, az oktatókról és a rád váró kihívásokról. Minderről a felsőbb évesek nagyon sokat tudnak mesélni.

5. Sok egyetemen gyakorlati tapasztalatot is szerezhetsz, mellyel szeptemberben nem lesz majd gond megkezdeni az alapozó tárgyakat. Olyan tudást szerezhettek, mely elengedhetetlen lehet a későbbiekben. Sok egyetemen felkészülést biztosítanak sok tárgyból a gólyáknak, már a tábor ideje alatt.

Tapasztalatok és élmények

Hatalmas tapasztalatok és élmények százai várnak majd rátok. Ebből szedtünk össze néhányat.

1. Rájöttök, hogy képesek vagytok három-négy napig folyamatosan bulizni

2. Ráébredtek, hogy - 460-as ponthatár ide vagy oda - nem csupa okostojással kell eltöltenetek a következő három/négy/öt évet

3. Már a gólyatáborban kiderül, a felsőévesek tapasztalataiból, hogy egy csomó olyan tantárgyatok lesz, aminek az égvilágon semmi köze nincs a szakhoz

4. Eljön az a perc, amikor nem érzitek kínosnak, hogy két kifeszített madzag között rákjárásban kell végigmásznotok, egymás nyakában ülve kell koreográfiát bemutatnotok vagy éppen egy saját dalt kell írnotok a HÖK-ösök szépségéről - csak azért, hogy a csapatotok nyerjen egy kör sört

Sokan mondják, hogy a gólyatábor egy felejthetetlen élmény, és igazuk is van. Persze, ha éppen nem tudtok elmenni, akkor sem maradtok ki semmiből, de egy független környezetben távol az egyetemtől mégiscsak más a helyzet.

Röviden ennyi a gólyatábor lényege, de nem csak a bulizás miatt jó ötlet elmenni.

A gólyatábort követően azonban elkezdődik egy új világ. Annak érdekében, hogy az első félév ne legyen olyan nehéz, azt tanácsolják, hogy inkább a tanulásra koncentráljatok. Persze az egyetemi bulikat sem szabad kihagyni, egy kis szórakozást mindenki megérdemel, de nem szabad, hogy a ZH-k rovására menjen a sok átmulatott éjszaka. Komolyan kell venni az első félévet, mert nagyon sok egyetemen vannak olyan órák és kurzusok, amik egymásra épülnek, és ha akár egy előfeltétel is hiányzik, akkor a csúszás veszélye is nagyobb.

Forrás: http://eduline.hu/kereses?term=g%C3%B3lyat%C3%A1bor