Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Treblinka rettegett Ivánja (a Netflix filmcsatorna 5 részes, amerikai dokumentumfilm sorozata) - dr. Téglás Péter ajánlója

Műsorvezető: 2019. november 26. kedd, 09:54 Meghallgatva: 1004 alkalommal

Az ukrán származású, 1920-ban született Iván Demjanjuk, a második világháború után az USA-ba emigrált, majd 1959-ben megszerezte az amerikai állampolgárságot. Az 1970-es években azonban felmerült a gyanú, hogy Demjanjuk a háború alatt, több náci haláltáborban őrként tevékenykedett, és az ottani kegyetlen személyzet közül is kitűnt páratlan kegyetlenségével. Amerikában megfosztották állampolgárságától, majd kiadták Izraelnek. Itt az 1986-ban kezdődött persorozatban halálra ítélték, amelyet azonban az izraeli legfelsőbb bíróság megváltoztatott, és Iván Demjanjukot felmentette. A világ történészeit, jogászait, más szakértőit lázban tartó eseményt, a Netflix filmcsatorna, egy öt részes sorozatban feldolgozta és az elmúlt napokban bemutatta.

Adás hallgatása