Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Mészáros Réka és Jáger Tekla diákkutatók és Nagy-Czirok Lászlóné felkészítő mesélnek elért eredményeikről

Műsorvezető: 2019. május 14. kedd, 14:27 Meghallgatva: 720 alkalommal

A Bibó gimnázium jelenleg 9. és 10.-es diákjai, akik még a Fazekas Általános iskolában kezdték a diákkutatási tevékenységet. Ma a középiskolából visszajárnak diákmentorként segítik az általános iskolások kutató munkáját. Mészáros Réka 2. helyezett lett "Az Eötvös-inga alkalmazása a magyar szénhidrogénkutatásban" címmel írt kutatómunkájával a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Természet Világa folyóiratának XXVIII. Természet-Tudomány Diákpályázatán. (Nemzetközi pályázat) A pályázat díjátadó ünnepségére 2019. április 27-én szombaton 11 órakor került sor a Magyar Tudományos Akadémia Székházának Felolvasótermében.  
Jáger Tekla ugyanitt, és ugyancsak  a  Természettudományos múltunk felkutatása és a kultúra egysége kategóriában indult "Mennyire függetlenek egymástól a németalföldi, itáliai és magyar csipkék és szélmalmok?" munkájával, melyet különdíjjal ismertek el. Mindkettőjük esszéjét közölni fogja a Természet Világa folyóirat .  A lányok felkészülésében segített a halasi származású Dr. Horváth Gábor, az ELTE professzora, valamint Nagy-Czirok Lászlóné. feltétlen tartsanak velünk a részletekért!

Adás hallgatása