Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Mindenszentek és a Halottak napja alkalmával Jenei Norbert katolikus hitoktatóval együtt emlékezzünk eltávozott szeretteinkre

Műsorvezető: 2016. október 31. hétfő, 07:28 Meghallgatva: 656 alkalommal

 A fiatal hitoktató Fülöp Sára riporternek mesélt szülei elvesztéséről és saját gyászáról.  Norbert az alábbi gondolatait és saját versét ajánlja mindannyiunk figyelmébe.

„Csendszigetek”

-          Minden évben néhány napra virágba és mécses fénybe borulnak a temetők. Jó látni, hogy ha csak erre a kis időre is, de elcsendesedünk, emlékezünk. A mai száguldó világban sokaknak nincs ideje semmire, pedig ezek nélkül az apró „csendszigetek” nélkül könnyen elveszíthetjük önmagunkat is. Halottainknak sokat köszönhetünk: az életünket, az egzisztenciánkat, a lakóhelyünket, annak minden nélkülözhetetlen alapvető elemét. Hol tartanánk, ha elődeink nem rakták volna le az alapokat? Hol tartanánk, ha a dédszüleink és azok dédszülei nem dolgoztak volna keményen és szorgalmasan? A jövőért tették, a mi boldogulásunkért, pedig mi még meg sem születtünk, mégis szerettek minket. Sokukat elfelejtjük, pedig megérdemelnék, hogy emlékezetünkben sokáig megőrizzük őket. Imádkozzunk értük, hozzájuk azért, hogy a rájuk való kegyelet teljes emlékezésben önmagunkba utazva meglelhessük „csendszigeteinket”.

                                                                                                                        Jenei Norbert

Adás hallgatása