Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Portré műsorunkban Szabó Gábor református lelkészt, nyugalmazott esperest, a Kiskunhalasi Gyülekezet egykori kántorát és lelkipásztorát hallhatják.

Műsorvezető: 2015. október 24. szombat, 14:38 Meghallgatva: 1168 alkalommal

 
A református gyülekezet ezekben a napokban emlékezik az imaház építésének 30. évfordulójára és Szabó Gábor éppen ezekben az években szolgált itt Kiskunhalason Nagy Istvánnal együtt. 
Első részében az imaház építésének előzményeiről, majd az építkezés körülményeiről fognak hallani, mindezt jónéhány halasi anekdotával fűszerezve. 
Szabó Gábor a beszélgetés elején a kiskunhalasi gyülekezet lelkiségével, a szívtől szívhez szóló, személyes hangú és életfordulatra, azaz megtérésre szólító evangélium hirdetés, az úgynevezett evangelizáció 
szeretetével indokolja azt a vágyat, ami 30 évvel ezelőtt erre a nagy vállalkozásra indította az akkori gyülekezetet.Szabó Gábort és feleségét Katalin nagytiszteletű asszonyt Kecskeméti otthonában  kereste fel Bödecs Pál a Halas Rádió elnöke Szűcs Károly kíséretében, aki néhány fényképet is készített rólunk. Mai műsorunkban a hosszabb 
beszélgetésünk első felét hallgathatják meg három részletben. 
 

Adás hallgatása